Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, reacție la investigația Rise Project despre averea lui Iohannis: „O gogoașă”
Ponta, reacție la investigația Rise Project despre averea lui Iohannis: „O gogoașă”

Ponta, reacție la investigația Rise Project despre averea lui Iohannis: „O gogoașă”

Premierul Victor Ponta i-a luat apărarea președintelui Iohannis după ce Rise Project a publicat o investigație în care a remarcat că există o diferență de 115.000 Euro între chiriile declarate de Iohannis și cele din contracte. Ponta a spus că totul nu este altceva decât "o însăilare de speculații și presupuneri fără nicio dovadă concretă."

" Am citit și eu materialul apărut în presă prin care se afirmă faptul că au fost găsite diferențe de 115.000 Euro între chiriile declarate și cele aflate în contractele Dlui Klaus Iohannis , în perioadă 2004-2007. Dincolo de orice dispută politică opinia mea de jurist este că e doar o gogoașă – o însăilare de speculații și presupuneri fără nicio dovadă concretă! Punct", a scris premierul Ponta, pe pagina sa de Facebook.

"Există însă ( sper ) și o parte bună – poate acum Dl Iohannis realizează cât de ușor pot fi aruncate acuzații total nefondate doar pentru că ocupi o funcție importantă.  Și poate acum realizează cât de pripită a fost poziția domniei sale când, în data de 5 iunie, mi-a cerut demisia pentru o acuzație (speculație) că nu am plătit în 2007-2008 taxe de 51.000 lei ( cam 12.000 Euro, deci mai puțin de o zecime din cei 115.000 Euro de care este tot nefondat acuzat la rândul sau). Iar acum când toate documentele și expertiză au arătat indubitabil că EU AM PLĂTIT toate acele taxe către stat discuția devine inutilă . Pt mine acel moment ține de trecut , nu mai am resentinente și nici reproșuri de făcut , dar sper că acum Președintele României ( când simte la rândul sau ce înseamnă să fi acuzat pe nedrept) va examină cu mai multă circumspecție și echilibru asemenea situații", a mai spus Ponta.