Victor Ponta a reacționat, într-o postare pe Facebook, la declarațiile președintelui Klaus Iohannis, din conferința de presă, cu privire la PSD. El a arătat că așa le trebuie aliaților săi din Parlament pentru că au votat învestirea Guvernului Orban și prelungirea stării de urgență.

„Având în vedere că PSD : 1. A votat în Martie învestirea Guvernului Orban PNL (după ce îl dpduse jos prin moțiune de cenzură); 2. A votat în Aprilie Decretul Președintelui Iohannis privind prelungirea Stării de Urgență. Cred că are dreptate Klaus Iohannis când spune că «PSD e jalnic și face un spectacol jalnic, sinistru, în Parlament» Dacă PSD i-a ajutat pe PNL, iată că primește «răsplata»!”, a postat Victor Ponta pe Facebook.

„Nu toţi politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare, cât Casa Poporului, contraexemplul este Parlamentul şi modul în care unele partide şi unii lideri au înţeles şi înţeleg să folosească această nenorocire pentru câştigul lor electoral, în această perioadă critică.

În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanţă, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aş zice un festival deplorabil instrumentat de aceiaşi politicieni care şi înainte de criză au avut un comportament destul de nociv şi cert demagogic, oamenii care au lăsat România fără bani”, a declarat şeful statului cu referire, în principal la PSD, principalul partid al opoziției.