Evenimentul Zilei > Politica > Ponta provoacă tensiune mare în PSD! Calculele care aruncă totul în aer. SURSE
Ponta provoacă tensiune mare în PSD! Calculele care aruncă totul în aer. SURSE

Ponta provoacă tensiune mare în PSD! Calculele care aruncă totul în aer. SURSE

În PSD este agitație mare. Dacă în ceea ce privește viitoarea conducere a partidului, care ar urma să se stabilească la Congresul din 29 februarie, lucrurile sunt clare, situația devine tensionată când vine vorba de o posibilă alianță cu partidul lui Victor Ponta.

În scurt timp, PSD va stabili care va fi noua conducere care se afla în fruntea partidului în următorii ani. Potrivit unor surse din partid, social-democrații vor merge în continuare cu Marcel Ciolacu, care va fi secondat de 4 prim-vicepreședinț.

Potrivit unor surse din PSD, pentru aceste posturi vor candida Claudiu Manda, Radu Moldovan și Dragoș Benea. Gabriela Firea ar urma și ea să ocupe o poziție cheie și cel mai probabil aceasta ar urma să fie de președinte executiv. În ceea ce privește funcția de secretar general al PSD, aceasta va reveni lui Paul Stănescu.

Un subiect fierbinte printre social democrați îl reprezintă o posibilă apropiere de Pro România lui Victor Ponta. Mutarea nu este îmbrățișată de toți liderii PSD, mai ales că formațiunea fostului premier nu stă foarte bine în preferințele electoratului și, în consecință, nu ar aduce un mare plus PSD.

De altfel, potrivit unui sondaj PSD prezentat șefilor de filiale, Pro România riscă să nu intre în Parlament. Marcel Ciolacu și Gabriela Firea sunt însă de părere că o alianță cu Ponta nu trebuie exclusă, ba mai mult, au vorbit deschis despre de o astfel de mișcare.

Surse din PSD au susținut că o marea majoritate a social-democraților nu respinge alianțele la nivel local cu Pro România, însă unii lideri nu văd cu ochi buni o apropiere de Ponta pentru alegerile parlamentare. Împotriva unei alianțe pentru alegerile parlamentare s-au pronunțat categoric Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și Mihai Tudose.

Motivul, spun sursele citate, ar fi că Lia Olguța Vasilescu se opune unei alianțe cu Ponta pentru că ar vrea să ajungă în fruntea partidului, iar un scor mic în alegeri pentru PSD i-ar deschide acesteia calea pentru a-i submina autoritatea lui Mircea Ciolacu.