Evenimentul Zilei > Politica > Ponta PREVESTEȘTE o RUPTURĂ între Dragnea și Tudose
Ponta PREVESTEȘTE o RUPTURĂ între Dragnea și Tudose

Ponta PREVESTEȘTE o RUPTURĂ între Dragnea și Tudose

Fostul premier, Victor Ponta, a comentat, într-o postare pe Facebook, decizia șefului Guvernului, Mihai Tudose de a-l demite pe șeful ANAF, Bogdan Stan. El precizează că hotărârile din ultima vreme ale primului-ministru indică o distanțare și o o independență față de liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Încep să sper că Premierul Tudose chiar va conduce el Guvernul-ceea ce oricum e singură soluție că lucrurile să evolueze bine! 

1. A spus Grindeanu că șeful ANAF trebuie demis-a spus Dragnea că trebuie ținut în funcție ( că doar era omul lui)-Tudose l-a demis azi.

2. Au spus toți reprezentanții mediului de business, specialiștii și Comisia Europeană că impozitul pe cifra de afaceri este o mare greșeală-a spus Dragnea că e bun acest impozit și că face parte din "gândirea să economică" de tip latino-american ( nu am spus chiar brazilian) – Tudose a anunțat ieri că nu se introduce. 

3. Am spus eu de ani de zile că principala preocupare de parteneriat a Guvernului trebuie să fie cu Moldova-Dragnea a spus că trebuie cu Israelul ( că pe acolo speră el să mai organizeze o vizită cu poze la Washington-sigur la un preț apreciabil )-Tudose merge săptămâna asta la Chișinău.

Dacă se renunță și la trăznaia cu "impozitul pe gospodărie", dacă se fac investiții fără să mai fie "dirijate" de Sevil conform ordinelor politice ale "Șefului" și dacă nu se face faimosul "Fond Suveran" prin ordonanță de urgență ci se transmite la Parlament proiectul să își asume Dragnea răspunderea ( politică dar și juridică) deja lucrurile încep să arate mai bine!”, a scris marți Victor Ponta, pe Facebook.  

Premierul Mihai Tudose l-a eliberat din funcţie pe preşedintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan. În locul lui Bogdan Stan a fost numită Mirela Călugăreanu, ambele decizii fiind publicate marți în Monitorul Oficial. Ea este director executiv Colectare la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bucureşti. 

Stan a devenit şeful ANAF pe 13 ianuarie 2017, când l-a înlocuit pe Dragoş Doroș. 

Acum câteva zile, poziţia exprimată de premierul Mihai Tudose indica existenţa unui ultimatum transmis lui Bogdan Stan.

„Aici discutăm de cel puţin două lucruri: cifrele sunt sau arată mai bine ca anul trecut. Nu arată după opinia mea, după opinia noastră, la fel de bine cum ar fi trebuit să arate, dat fiind creşterea economică. Nu se poate să ai creştere economică, să ai consum mai mare şi încasări mai puţine”, spunea la vremea respectivă prim-ministrul, citat de News.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News