De asemenea, Ponta se va întâlni cu Hannes Swoboda, membru al Parlamentului European, cu Dacian Cioloş, comisar european pentru Agricultură, şi cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni.
UPDATE 11.36 În timpul şedinţei de Guvern, de la Palatul Victoria, organizată înainte de plecarea premierului în Belgia, Victor Ponta a precizat că se duce la Bruxelles "pentru a opri dezinformarea grosolană".

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seară că se va întâlni în perioada următoare cu partenerii europeni şi internaţionali pentru a demonta „o campanie ticăloasă de denigrare a României", în special în ceea ce priveşte intenţia de subordonare a justiţiei de către actuala putere.

„Am aflat că este o campanie de denigrare a României. (…) Mă voi duce şi voi da răspunsurile la toate acuzaţiile pe care PDL şi PPE le-au adus României în ansamblu. Dacă există o singură ordonanţă, o singură lege considerată de partenerii noştri europeni ca fiind neconformă (…), ne consultăm cu liderii europeni", a spus premierul într-o conferinţă de presă.
Deşi Ponta anunţase vineri seară deplasări şi la Berlin şi Paris, executivul nu a mai făcut între timp niciun anunţ cu privire la eventualele întâlniri ale premierului cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande.