Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta: Piticul Lăzăroiu a plecat pentru a face Partidul Alba ca Zăpada
Ponta: Piticul Lăzăroiu a plecat pentru a face Partidul Alba ca Zăpada

Ponta: Piticul Lăzăroiu a plecat pentru a face Partidul Alba ca Zăpada

Președintele PSD explică plecarea lui Sebastian Lăzăroiu din postul de consilier prezidențial prin faptul că are misiunea de a demara o nouă construcție politică pe care a anunțat-o recent și pe care a intitulat-o Alba ca Zăpada.

"Lăzăroiu e primul pitic dintre cei care vor sta alături de Albă ca Zăpada, Elena Udrea, în viitoarea construcţie gândită la Cotroceni. Dacă această construcţie nu se va face, Lăzăroiu va rămâne pe post de Mutulică", a declarat Victor Ponta.
Preşedintele PSD a mai spus că Sebastian Lăzăroiu a fost eliberat din funcţie conform modului în care s-a comportat. "S-a comportat ca o slugă şi a fost dat afară ca o slugă", a adăugat Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial a lui Sebastian Lăzăroiu, raporturile de muncă ale acestuia cu Administraţia Prezidenţială urmând să înceteze, începând cu data de 1 mai prin acordul părţilor, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.
Lăzăroiu afirma, în decembrie 2010, că partidele "vor fi foarte prudente să promită marea cu sarea" în 2012, an electoral în care conceptul-cheie va fi "Albă-ca-Zăpada" – o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională.
"Albă-ca-Zăpada" va fi conceptul-cheie al anului 2012. Unii îl înţeleg ca pe o nouă formaţiune politică, alţii ca pe un vechi partid, radical transformat. Eu l-aş înţelege mai degrabă ca pe o schimbare fundamentală în ordinea socială şi instituţională. Eşecul marilor agregate, fie că vorbim despre state, bănci sau corpo­raţii, are consecinţe dramatice asupra democraţiei elective. Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe", susţinea Lăzăroiu.