Victor Ponta o reclamă pe Roberta Anastase la Strasbourg

Victor Ponta o reclamă pe Roberta Anastase la Strasbourg

Preşedintele PSD, Victor Ponta, se va întâlni astăzi la Strasbourg cu mai mulţi membri ai Parlamentului European pentru a-i informa cu privire la "abuzurile puterii" din România.

"Ei m-au chemat să le vorbesc despre ce se întâmplă în România, cu parlamentul, cu Roberta Anastase, despre cum sunt ignorate deciziile Curţii Constituţionale", a declarat Victor Ponta pentru EVZ.

Mai precis, preşedintele PSD le va reclama oficialilor europeni modul în care "legile şi Constituţia României sunt încălcate repetat de către reprezentanţii coaliţiei de guvernare".

Preşedintele PSD se va întâlni cu liderul grupului parlamentar al socialiştilor europeni, Martin Schultz. Acesta i-a solicitat lui Ponta detalii suplimentare despre blocajul din parlamentul României după ce cazul i-a fost adus la cunoştinţă de europarlamentarii PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Decizia coaliţiei de guvernare de a ignora cu bună ştiinţă o decizie a Curţii Constituţionale (care afirmă că asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei este neconstituţională) este de o gravitate fără precedent", susţine liderul PSD.

Victor Ponta a declarat că va avea la Parlamentul European mai multe întâlniri. El va încerca să îi reclame pe liderii PDL la mai marii lor europeni: grupul popular.

"Probabil o să mă văd şi cu reprezentanţii grupului popularilor. "Popularii nu vor însă să vorbească despre PDL şi despre Roberta Anastase că le e ruşine cu ei", a mai susţinut Ponta.

Preşedintele PSD i-a mai reclamat recent pe reprezentanţii coaliţiei de guvernământ şi ambasadelor statelor UE şi NATO.