Ponta, Năstase, Hrebenciuc, Vanghelie au strigat "Libertate"

Ponta, Năstase, Hrebenciuc, Vanghelie au strigat "Libertate"

Liderii PSD, cu sau fără dosare penale, au fost azi în fruntea unui miting de solidarizare cu Constantin Nicolescu, șeful filialei Argeș, pe numele căruia judecătorii au emis mandat de arestare pentru luare de mită și trafic de influență.

PSD a organizat azi un miting de soldarizarea cu șeful filialei Argeș Constantin Nicolescu, pentru care judecătorii au emis mandat de arestare sub acuzația de luare de mită și trafic de influență. Victor Ponta, președintele PSD, s-a deplasat la Pitești pentru a-și manifesta sprijinul pentru Nicolescu. Ponta a fost însoțit de Adrian Năstase, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Nicolae Bănicioiu și Titus Corlățean.

"Aștept să vină mascații dimineața la 6", a mărturisit Vanghelie în discursul său de la mitingul din fața sediului PSD din Pitești.  "Până să-mi vină rândul sunt alături de Nicolescu. Nu mai avem nevoied e un stat polițienesc care l-a făcut Băsescu. Să-i spunem lui Traian Băsescu că viața se întoarce", a continuat Vanghelie. Victor Ponta și-a manifestat sprijinul față de Nicolescu spunând că este un persecutat politic. "PDL, Băsescu și Boc sunt răul acestei țări", a spus Ponta. După el a vorbit Adrian Năstase. Acesta a chemat PSD să fie "alături de prietenul Nicolescu".

Câteva sute de simpatizanţi PSD s-au strâns astăzi, începând cu ora 15,00 în curtea sediului PSD Argeş pentru a protesta împotriva deciziei judecătorilor care au decis arestarea preventivă a liderului PSD Argeș, Constantin Nicolescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oamenii au poartă veste albe, pe o parte fiind inscripţionat mesajul: "Şi eu sunt un pericol public. Arestaţi-mă", iar pe cealaltă parte: "Nicolescu liber".

La pichet, împreună cu simpatizanţii PSD se află şi membri de la PNL şi PC. Mitinguri şi în alte oraşe din ţară Mitingul organizat de PSD Cluj în faţa filialei PDL Cluj, a fost unul mai mult decât anemic. Astfel, doar aproximativ 20 de persoane au răspuns apelului membrilor PSD Cluj şi, după doar câteva minute petrecute în faţa sediului PDL. Unul dintre participanţi avea o mică pancartă pe care se putea citi “justiţie – da, cătuşe – ba". La Timişoara, aproximativ 200 de persoane au manifestat timp de aproape 20 de minute în semn de solidaritate cu preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu. La miting au participat şi preşedintele PSD Timişoara, Titu Bojin, şi vicepreşedintele Sorin Grindeanu, cel care ocupă şi funcţia de viceprimar al oraşului. "Nu contestăm actul de la Piteşti, dar contestăm modul în care acesta s-a făcut, după cinci, şase ani de zile. E datoria opoziţiei, a PSD, ca să încerce să trezească opinia publică pentru tot ceea ce se întâmplă în jur", a declarat Titu Bojin. Manifestanţii au fluierat, au huiduit şi au afişat pancarte cu mesaje cum ar fi "Apărăm statul de drept", "Stop abuzurilor portocalii" şi "Stop amestecului PDL în justiţie". Aproximativ 100 de persoane, majoritatea de vârsta a treia, membri şi simpatizanţi ai PSD, au pichetat astăzi preţ de o oră sediul PDL Iaşi, nemulţumiţi de arestarea lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş. Protestatarii aveau pancarte cu mesajele: "Incetaţi prigoana politică!", "Nicolescu = Dosar politic", "Dreptate pentru toţi", "Justiţie egală pentru toţi", "Nicolescu nevinovat". "De ce ne luaţi 5,5% din pensie pentru Sănătate? Nu vă mai ajung banii? Şi cu Nicolescu ce aveţi? Că nici nu se ştie dacă scapă după operaţie", l-a întrebat unul dintre protestatari pe deputatul PDL Petru Movilă, care şi-a făcut apariţia în zonă. Protest ilegal la Vâlcea La Râmnicu Vâlcea, aproximativ 50 de membri PSD au pichetat timp de doar 20 de minute sediul PDL deoarece conducerea filialei locale nu a primit aprobarea din partea primărei, în fruntea căreia se află pedelistul Romeo Rădulescu. "Am depus o cerere la primărie dar nu am primit  răspuns. A trebuit să organizăm protestul şi fără autorizaţie că doar nu era sa stăm la uşa primarului să ne rugăm de el. Am protestat paşnic, n-am scandat lozinici împotriva guvernului", afirmă Dumitru Persu, secretar general al PSD Vâlcea. Pentru protestul neautorizat organizaţia PSD Vâlcea va fi amendată cu 10.000 de lei de Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea.  (Mihai Şoica, Georgeta Petrovici, Maria Craus, Nicoleta Ene)