În jur de 6.000 de oameni sunt aşteptaţi astăzi la Sala Polivalentă din Craiova, unde Victor Ponta îşi va anunţa de la orele 18.00 candidatura la președinția României. Anunţul va fi făcut oficial în cadrul Consiliul Național al PSD, fiind pentru prima oară când o lansare de candidat este organizată în afara Capitalei.

„Lansarea este una austeră. Va fi totul foarte solemn. Noi am propus un program al artiştilor Operei Române însă nu au dorit. Va fi fără fast, fără baloane, fără bannere. Este dorinţa lor (a conducerii centrale – n.r.), însă vom avea ceva surprize”, a precizat pentru EVZ vicepreşedintele PSD, totodată primar al Craiovei, Olguța Vasilescu. Una dintre surprize este intonarea imnului național de către o fetiţă din Craiova. Surse din interiorul PSD au declarat că premierul a dorit să-i aleagă personal pe cei care vor vorbi alături de el pe scena Sălii Polivalente.

Au cerut voie să vină cu mașina personală

Cum numărul participanţilor decis de fiecare Birou Judeţean nu este foarte mare, mai mulţi social-democraţi din afara delegaţiilor le-au cerut șefilor permisiunea de a merge la Craiova chiar şi cu maşinile personale. Consiliul Naţional al PSD este alcătuit din maximum 1.101 de membri.

„Sunt o mulţime de solicitări de participare la această întâlnire. Este posibil să cerem centrului o aprobare pentru a mări numărul de membri care vor să participe la întâlnire”, a declarat Ciprian Florescu, vicepreşedintele PSD Gorj.

Ieri, liderii judeţeni ai PSD încă nu erau decişi dacă să ceară sau nu aprobare de la centru pentru mărirea numărului de membri care să participe la lansarea lui Ponta. La ora redactării materialului, ei încă mai aşteptau indicaţii organizatorice de la Bucureşti.

„(…) Este de departe cel mai important eveniment politic care a avut loc în județul Dolj în ultimii 20 de ani. Acest lucru ne onorează și arată locul pe care PSD Dolj îl ocupă în cadrul partidului. Vor veni cele mai importante 5.000 de persoane din România la Craiova, premierul și președintele PSD, Victor Ponta, miniștri și personalități”, a declarat președintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda.