Evenimentul Zilei > Politica > Ponta intervine în scandalul din sănătate. „M-am dus la 11.00 seara și am plătit”
Ponta intervine în scandalul din sănătate. „M-am dus la 11.00 seara și am plătit”

Ponta intervine în scandalul din sănătate. „M-am dus la 11.00 seara și am plătit”

Victor Ponta a afirmat, joi, că a trecut printr-o experiență dramatică, atunci când mama sa a trebuit să facă o operație la spitalul în care era internată.

Ponta a explicat că la ora 11:00 noaptea i s-a dat un telefon acasă din partea spitalului și a fost întrebat dacă are banii necesari pentru ca mama lui să fie operată.

Potrivit afirmațiilor lui Ponta, dacă acesta nu s-ar fi prezentat la spital pentru a plăti operația, mama sa ar fi fost externată, fără a beneficia de acea intervenție chirurgicală.

Ponta susține că el a fost, totuși, un om norocos, pentru că avea banii, dar majoritatea cetățenilor nu au această posibilitate.

„Mama mea, la ora 11 noaptea… m-au sunat de la spitalul unde era internată și mi-au zis că dacă nu plătesc suma X, nu o pun a doua zi pe masa de operație. M-am dus la 11.00 seara și am plătit, aveam banii pe card, dar câți sunt în situația mea? Probabil nici 10% nu sunt în situația asta. (…) Mi se pare cea mai cinică această abordare: 10 trăiesc și restul de 90 mor. Nu mi se pare normală această abordare și este păcat că doar eu susțin principiul ăsta”, a spus Victor Ponta, la Gândul Live.