Evenimentul Zilei > Actualitate > Ponta îl preferă pe Blaga şef la PDL
Ponta îl preferă pe Blaga şef la PDL

Ponta îl preferă pe Blaga şef la PDL

Liderul PSD spune că alegerea lui Blaga ar face posibilă "o relaţie normală" între putere şi opoziţie.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, consideră că alegerea lui Vasile Blaga şef la PDL ar permite o "relaţie normală" între putere şi opoziţie.

"Nu văd posibilă niciun fel de colaborare între USL şi un PDL condus de Vasile Blaga. Dar văd posibilă, şi mi se pare normală, o relaţie între un USL aflat în opoziţie şi un PDL la putere cu Blaga sau un USL aflat la putere şi un PDL condus de Blaga. Oamenii din jurul lui Blaga sunt oameni politici normali, cu bune, cu rele. În jurul Elenei Udrea şi al lui Emil Boc e o clică mafiotă", a declarat Victor Ponta.

"Dacă votezi cu Udrea şi Boc, ai parte de bani"

Liderul PSD a susţinut, totodată, că democrat-liberalii care nu se aliniază în spatele lui Emil Boc sunt săriţi de pe listele de finanţare ale guvernului.

"Există o Românie a celor de la PDL care primesc bani de la guvern, fie prin fondul de rezervă, fie prin OUG nr. 7, prin HG 577 sau prin programul doamnei Udrea de delapidare şi deturnare a banilor publici în interese personale. Dacă eşti din PDL şi votezi cu Udrea şi cu Boc, ai parte de bani. Dacă nu eşti din PDL sau eşti, dar nu votezi cu Boc, atunci nu ai dreptul să accesezi fonduri publice", a spus Ponta.

"Oricine câştigă în PDL, România va pierde"

Preşedintele PSD este convins că "oricine va câştiga alegerile din PDL, România va pierde". "Cât timp îi avem la conducere pe aceşti oameni, o să pierdem în fiecare zi câte ceva. Toate obiectivele de integrare europeană au fost ratate. Avem în continuare Mecanism de Cooperare şi Verificare, nu suntem în Schengen, în mod oficial, cred, data de aderare la euro s-a dovedit imposibil de atins", a mai spus Ponta.

Cronologia atacurilor lui Victor Ponta la adresa taberelor din PDL

9 martie 2011

"Este o bătălie între grupul condus de domnul Blaga şi grupul condus de doamna Udrea. Vinovaţi sunt şi unii şi alţii. Domnul Blaga ştie foarte bine ce se întâmplă acolo, nu a fost ministru de Interne degeaba. Şi doamna Udrea şi domnul Igaş şi Blejnar din grupul celorlalţi ştiu. (…) Este o bătălie într-un partid de guvernare pentru cine controlează crima organizată şi corupţia din vămi şi din sistemul financiar"

26 martie 2011

"Blaga credeţi că e naiv? Că nu ştia că toţi ăia care îi semnau susţinerea, gen Flutur, sunt de fapt nişte trădători şi oportunişti de profesie, pe care Băsescu îi sperie rapid cu Morar de la DNA sau îi cumpără şi mai rapid cu bani de la Udrea? Ba ştia, dar se bazează că, pe cât de repede l-au vândut pe el, nu vor cânta cocoşii de trei ori după ce Băse (prin Boc, fireşte) dă semne că pierde şi se vor lepăda din nou! Poate Blaga va putea să le negocieze cu USL o opoziţie liniştită în care să ronţăie grăunţele strânse în vremurile astea bune"

26 martie 2011 (despre Macovei, Preda şi Voinescu)

"Au primit rapid sinecurile visate (secretar la Parlament, europarlamentari) şi s-au apucat să facă treburile murdare ale şefului, în paralel cu proslăvirea deşănţată a acestora. Nu sunt deloc naivi să accepte provocarea mea de după cazul Severin şi să-şi demonstreze iubirea de integritate cerând ceva demisii la Udrea sau Anastase! Ştiu că ar încasa rapid una peste bot şi nu-şi propun deloc aşa ceva. Dar nu sunt naivi nici să creadă că Băsescu chiar îi apreciează, dimpotrivă ştiu foarte bine că îi dispreţuieşte profund şi îi foloseşte cu cinism. Dar ei vor să profite din plin de această perioadă trecătoare şi o să-i vedeţi prinzând funcţii în echipa lui Boc fără să mai facă fasoane faţă de Flutur sau Falcă!
"

4 aprilie 2011

"Noi vom demonstra – avem un grup de lucru care va va prezenta toate datele – cum banii Ministerului Dezvoltării Regionale ajung nu doar la PDL, ci la acei membri PDL care voteaza cu Boc si cu Udrea. Saptamana trecută, la momentul la care Gheorghe Flutur, un tradator notoriu – nu cred ca a suprins pe cineva – a comis a nu-stiu-câtă tradare din cariera lui politica şi a trecut din barca lui Blaga în barca lui Boc, a primit 70 de milioane de euro a doua zi. Nu are bani pentru profesori, dar a primit el la drumuri judeţene ca sa îşi pună jumătate în buzunar din ei."

4 aprilie 2011

"Avem martori, primari PSD, PNL, PC, carora li s-a spus ca doamna Udrea nu va semna acordul de co-finantare pe fonduri europene decat daca semneaza acordul de trecere la PDL anul viitor."

14 aprilie 2011

"Unul din baronii importanţi în PDL, domnul Flutur, a primit 70 de milioane de euro ca să schimbe tabăra Blaga pentru tabăra Boc. Am cifrele oficiale puse la dispoziţie de domnul Flutur Consiliului Judeţean, cum va cheltui cei 70 de milioane primiţi de la Elena Udrea ca să nu mai voteze cu Blaga, (…) de exemplu, pentru DJ 174, domnul Flutur vrea să facă un drum judeţean la costul de 1.362.285 de euro kilometrul. De asemenea, DJ Câmpulung – Stulpicani, kilometru este 902.262 de euro. in bani europeni, pe care Flutur nu reuşeşte să-i fure la fel de bine, iată un drum la Suceava, un kilometru de drum, costă 300.000, din banii doamnei Elena Udrea, care nu sunt banii ei de acasă, ci sunt banii dvs. şi ai noştri, ai tuturor, acelaşi kilometru se face cu 1.300.000 de euro. Deci, un milion de euro furat la fiecare kilometru pe care îl face domnul Flutur. Vorbim de o fraudă publică şi la nivel naţional, avem de-a face cu o mafie de stat. Niciodată în ultimii 20 de ani nu a existat un sistem de stat de fraudare a banului public aşa cum există astăzi.
"

18 aprilie 2011

"Aşa-zisele licitaţii nu sunt organizate de primării, ci sunt organizate de doamna Udrea, care stabileşte firmele care trebuie să le câştige, care aparţin unui grup mafiot din jurul doamnei Udrea, care deturnează aceşti bani."

19 aprilie 2011

"O să vedeţi, Boc, Udrea şi ceilalţi o să-l apere pe Botiş. Ei sunt hoţi şi se apără. Susţin un singur lucru, nu o să vedeţi partidul de guvernământ, pe preşedintele Băsescu, făcând altceva decât făcându-se că nu s-a întâmplat nimic".

20 aprilie 2011 (cazul Botiş)

"Emil Boc este cel care iese cel mai prost din afacerea asta, pentru că s-a dovedit că el îi ţine în braţe pe toţi corupţii."

24 aprilie 2011

"Sa fie clară opinia mea pe tema asta. Nu văd posibilă niciun fel de colaborare între USL şi un PDL condus de Vasile Blaga. Dar văd posibila, şi mi se pare normală, o relaţie între un USL aflat în opoziţie şi un PDL la putere cu Blaga sau un USL aflat la putere şi un PDL condus de Blaga. Oamenii din jurul lui Blaga sunt oameni politici normali, cu bune, cu rele. În partea cealaltă nu sunt oameni politici, ci un grup de interese ilegitim."

24 aprilie 2011

"Doamna Udrea este puternică doar prin asocierea cu Traian Băsescu. Altfel, este zero, zero politic. Nu a dovedit niciodată nimic."

26 aprilie 2011

"Există o Românie a celor de la PDL care primesc bani de la guvern, fie prin fondul de rezervă, fie prin OUG nr. 7, prin HG nr. 577 sau prin programul doamnei Udrea de delapidare şi deturnare a banilor publici în interese personale. Dacă eşti din PDL şi votezi cu Udrea şi cu Boc, ai parte de bani. Dacă nu eşti din PDL sau eşti, dar nu votezi cu Boc, atunci nu ai dreptul să accesezi fonduri publice. (…) Toate licitaţiile se fac în biroul doamnei Udrea. În Suceava, Arad şi Bistriţa-Năsăud se duc cei mai mulţi bani, că acolo sunt principalii baroni care îl sprijină pe Boc. Pe 14 mai aceşti oameni vor începe programul de fraudare de voturi cu propriul lor partid."