Cooptările deputaților și senatorilor social-democrați mai au puțin și îl ajută pe Ponta săși facă grup parlamentar. Săptămâna aceasta, patru parlamentari PSD i s-au alăturat fostului lor șef, ceea ce a dus la pierderea majorității din Camera Deputaților de către coaliția de guvernare.

Mai mult decât atât, conflictul nesfârșit dintre comisarul european Corina Crețu și PSD e posibil să o facă pe aceasta să deschidă lista pentru alegerile europarlamentare la PRO România. Fostul premier face achiziții și în spatele cortinelor.

Zilele trecute, EvZ anunța că Ponta l-a luat consilier pe generalul cu patru stele Silviu Predoiu, fost șef al Serviciului Extern de Informații. „Da, am doi consilieri. Unul este domnul Ioan Rus, consilier pe dezvoltare economică, iar celălalt este Silviu Predoiu, consiler pe siguranţă naţională”, confirma atunci Ponta. Liderul PRO România susține că partidul stă foarte bine în sondaje și l-a indicat pe fostul ministru Sorin Cîmpeanu ca și potențial candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

 

Istoria se repetă

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat devăluirile făcute de către EvZ și Capital, și a apreciat că tandemul Ponta-Predoiu se asemanănă cu tandemul Dragnea-Coldea, care însă nu a fost niciodată recunoscut public.

„Fiecare lider politic îşi aduce în vecinătatea lui consilierii pe care îi vede în stare să-l ajute în jocul său. La Ponta dă cu plus, prin comparaţie cu celălalt cuplu, Dragnea-Coldea, care nu îşi asumă relaţia, o relaţie veche. Aici iese câştigător Ponta. În cârca lui Silviu Predoiu se pot pune unele lucruri, dar are o carieră extrem de longevivă şi necontestată în fruntea SIE, ca executiv militar”, a spus consultantul.