Evenimentul Zilei > Politica > Ponta îl execută pe Dragnea și i se alătură lui Iohannis. Cum pot dispărea PSD și PNL
Ponta îl execută pe Dragnea și i se alătură lui Iohannis. Cum pot dispărea PSD și PNL

Ponta îl execută pe Dragnea și i se alătură lui Iohannis. Cum pot dispărea PSD și PNL

Victor Ponta, președintele Pro România, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, că va vota afirmativ la referendumul organizat de Klaus Iohannis cu o singură condiție. Întrebarea trebuie să fie clar formulată și să se specifice interzicerea ocupării în funcții publice de către persoane condamnate definitiv de către o instanță din România.

Dacă întrebarea va avea caracter general, despre susţinerea Justiţiei, poate răspunde şi Liviu Dragnea că e de acord, pentru că nu-i crapă obrazul. Dacă va fi o întrebare foarte concretă, clară şi juridic voi vota 'da'. Şi eu am fost 'penal', dar am fost achitat, şi Laura Codruţa Kovesi a ajuns 'penală', dar întrebarea trebuie să se refere la oameni condamnaţi definitiv de o instanţă din România, care să nu mai ocupe funcţii de demnitate publică, preşedinte, premier, ministru, deputat, senator. Eu aş vota da”, a declarat Victor Ponta, conform Agerpres.

Liderul Pro România a mai adăugat că dacă PSD și PNL nu vor fi în stare să se reformeze, atunci Pro România și USR le vor lua locul pe scena politică. Fostul premier a vorbit despre un fenomen care se întâmplă în întrega Europă, în care partidele noi le elimină de pe scena politică pe cele vechi.

„PSD şi PNL nu sunt în stare să se schimbe, sunt prea vechi, prea birocratice, prea corupte. Există un şoc dinafară: USR îi va obliga pe cei din PNL ori să se schimbe, ori să dispară, iar Pro România va obliga PSD, în acelaşi sens. Se întâmplă în Europa, partidele noi le scot de pe scenă pe cele vechi, osificate şi este foarte bună pentru România această competiţie pe dreapta şi pe stânga”, a mai adăugat Ponta.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News