Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, de Ziua Unirii, pe Facebook: „Fericiţi cei care luptă pentru unire, răi cei care şi azi se bucură să dezbine”
Ponta, de Ziua Unirii, pe Facebook: „Fericiţi cei care luptă pentru unire, răi cei care şi azi se bucură să dezbine”

Ponta, de Ziua Unirii, pe Facebook: „Fericiţi cei care luptă pentru unire, răi cei care şi azi se bucură să dezbine”

Premierul Victor Ponta a transmis, într-un mesaj cu ocazia aniversării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, că "dezbinarea" a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor un viitor mai bun.

"Marcăm astăzi a 156-a aniversare a unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza – un moment istoric care ne arată că eforturile depuse pentru împlinirea proiectelor comune ale poporului român şi viziunea unificatoare au întotdeauna forţa de a schimba în bine destinul ţării noastre. Mă bucur că, anul acesta, sărbătoarea naţională îşi găseşte un corespondent în atmosfera politică generală, dar şi în dorinţa de solidaritate manifestată de români. Îmi doresc ca în 2015 să fim mai uniţi în jurul unor proiecte comune, facem mai puţină politică şi mai multă administraţie, să fim mai puţin preocupaţi de ambiţii şi bătălii interne şi mai interesaţi de soarta românilor de pretutindeni, de îmbunătăţirea nivelului de trai şi de locul României în lume", spune liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Un singur mesaj

El apreciază că România reuşeşte în prezent să depăşească conflictele politice şi să pună bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante.

"După un an 2014 extrem de încărcat şi tensionat, în care am trecut împreună prin două campanii electorale care au avut, din păcate, un efect de polarizare şi divizare, cred că reuşim în prezent să depăşim conflictele politice şi să punem bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante pentru România. Iar aceasta cred că este învăţătura cheie a Zilei Unirii Principatelor – să fim uniţi în Europa!", îşi încheie Ponta mesajul transmis de Guvern într-un comunicat.

În acelaşi timp, pe Facebook, Ponta spune că vrea să transmită un singur şi simplu mesaj, şi anume că dezbinarea a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor lor un viitor mai bun.

"Fericiţi cei care iubesc şi luptă pentru unire, răi sunt cei care şi azi se bucură să dezbine şi să promoveze cearta şi războiul între români şi români. Am încredere că uniţi vom fi puternici!", conchide Ponta.