Evenimentul ZileiJustitiePonta, COȘMARUL procurorilor DNA. RĂZBOI la NIVEL ÎNALT. Fostul premier vrea DESPĂGUBIRI URIAȘE de la Uncheșelu

Ponta, COȘMARUL procurorilor DNA. RĂZBOI la NIVEL ÎNALT. Fostul premier vrea DESPĂGUBIRI URIAȘE de la Uncheșelu

Ponta, COȘMARUL procurorilor DNA. RĂZBOI la NIVEL ÎNALT. Fostul premier vrea DESPĂGUBIRI URIAȘE de la Uncheșelu
Fostul premier al României, Victor Ponta, unul dintre liderii grupului „Noi suntem Statul”, a anunțat că rumează să ia o decizie radicală împotriva procurorului DNA, Jean Uncheșelu, unul dintre procurorii lăudați permanent de Laura Codruța Kovesi.

Motivul pentru care Victor Ponta a anunțat că se va adresa instanței pe cale civilă îl reprezintă dosarul construit de DNA fără nicio probă și în care fostul premier a fost achitat pentru inexistența faptelor, anunță luju.ro.

Invitat în studioul România TV, Victor Ponta a anunțat că, în primă fază, va trimite un memoriu la CSM, Ministerul Justitiei și PICCJ, după care îl va acționa în instanță pe procurorul Jean Uncheșelu, în civil, pentru a-i cere o sumă uriașă de bani drept despăgubiri, ca să plătească toată viața și astfel să fie o lecție de neuitat pentru toți procurorii predispuși să fabrice dosare fără probe.

„Am facut un memoriu cu avocatii mei in care am scris care au fost incalcarile de lege din dosarul meu. Le voi inainta saptamana viitoare catre MJ, CSM, Procurorul General al Romaniei. Dupa care vrem sa-l dam in judecata, eu si cu altii, in civil pe procurorul de caz, Jean Uncheselu, vreau sa plateasca din buzunarul lui. Daca instanta il va pune sa plateasca salariul meu de premier, al altor directori, avocatii, atunci data viitoare se va gandi de doua ori… daca n-am probe astia o sa vina dupa mine. Daca nimeni nu plateste, data viitoare un alt procuror va face la fel. Sa stiti ca in SUA, Germania se intampla asta, domnule ati acuzat pe nedrept pe cineva ii luati banii. Eu voi depune niste documente care nu au caracter politic cu articole din Codul penal si de procedura penala care au fost incalcate. Sincer, eu nu cred ca vor minti si imi vor spune da, s-a incalcat articolul acela sau acela. De exemplu, procurorul a mintit cand s-a dat comunicatul de presa. Pe pe baza acelor raspunsuri o sa ma duc in Parlament si o sa le spun, colegi le-am zis in trecut oamenilor votati-ne oameni bun ca vom adopta o lege prin care procurorul plateste pentru nedreptati facute, ceea ce nu s-a intamplat pana acum… razbunarea e dulce, dar nu ma intereseaza, ci sa indrept lucruri”.

În procesul-verbal încheiat la 5 iunie 2015, procurorul Jean Uncheșelu l-a acuzat pe Victor Ponta de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani în legătură cu un acord încheiat, la 30 august 2007, între SCA „Șova și Asociații” și Cabinetul de Avocat „Ponta Victor Viorel”.

Este vorba despre o convenție de conlucrare prin care casa de avocatură a lui Dan Sova s-a angajat să plătească onorariu în schimbul serviciilor de consultanță juridică oferite de Victor Ponta – la acea vreme, avocat.

Fără probe, procurorul de caz l-a acuzat pe Victor Ponta că a emis 17 facturi false și că a încasat contravaloarea acestora (181.439 lei) fără a efectua activitățile profesionale prevăzute în convenție.

 


Accesează: