Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, „bântuit” de fantoma USL. Scenariu exploziv pentru alegerile locale
Ponta, „bântuit” de fantoma USL. Scenariu exploziv pentru alegerile locale

Ponta, „bântuit” de fantoma USL. Scenariu exploziv pentru alegerile locale

Fostul premier Victor Ponta este de acord cu alegerea primarilor în două tururi, dar nu se dă în lături să lanseze acuzații la adresa PSD și PNL.

„Am văzut povestea cu două tururi la primari și președinți de consilii județene. Eu cred că aici e o înțelegere între PSD și PNL, ca să rămână ca până acum, pentru că asta avantajează cele două partide mari”, a spus Ponta.

Ponta a declarat că PRO România susține alegerea primarilor în două tururi.

„O susțin și cred că e un blat și PSD și PNL vor să-și împartă… eventual pleacă un PSD-ist, vine un PNL-ist. Nu am văzut nimic mai mult”, a mai spus Victor Ponta.

Luni, președintele Iohannis a declarat că își dorește ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin.

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi. Îmi doresc un parteneriat între administrația centrală, prin guvern, și administrația locală prin primari. Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Dacă inițivele legislative din Parlament nu se realizează, cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”, a spus Klaus Iohannis.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.