Liderul Pro România, Victor Ponta, a acuzat actualul Guvern, condus de liberalul Ludovic Orban, de proasta gestionare a problemelor de sănătate pe care le implică pandemia de coronavirus. Victor Ponta a precizat că actualul guvern este mai preocupat de organizarea alegerilor şi mai puţin de sănătate românilor.

În opinia sa, o dovadă a lipsei de responsabilitate a autorităţilor este și lipsa de fermitate în ceea ce privește reinstaurarea stării de urgență pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus.

„Avem un premier Orban care e preocupat cu alegerile. Nu zic să nu se facă alegeri, dar totuşi principala problemă e sănătatea. E clar că ceva s-a făcut prost din moment ce România e pe primul loc la infectări”, a decarat Victor Ponta la Romania TV.

În intervenția sa, liderul Pro România a comparat ceea ce se întâmplă în prezent, în contextul pandemiei provocată de noul coronavirus, cu tragedia de la Colectiv din 2015. El a afirmat că nimeni nu își asumă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă acum, creșterea numărului de îmbolnăviri de COVID-19 și de decese provocate de boală.

„Prima problemă a oamenilor e că nu înţelegem ce fac ăştia. Totul se discută peste noapte. Faptul că tot ce decid aceşti oameni e neclar. Al doilea lucru e că nu e nimeni responsabil. Cu Colectivul, a fost o tragedie. Au murit 64 de oameni. Acum sunt morţi 2.000 de oameni. Domnule, nu e de vină nici directorul de la spital”, a spus Victor Ponta.

Politicianyul a precizat că boala nu este o vină, însă responsabilitatea pentru felul este gestionată această criză trebuie să fie asumată de cineva.

„Boala nu e o vină. A ieşit doamna Esca să-şi ceară scuze că a luat boala. Vulpiţa şi Viorel s-au lăudat că au luat boala. Nu avem pe cineva care să răspundă într-un mod serios”, a afirmat Victor Ponta la Romania TV.

Oferta lui Ciolacu pentru Teodorovici. Dezvăluiri din culisele PSD

Subtilitățile lui Tăriceanu: „Ludovic, a venit timpul să scrii!” La ce se referă