Evenimentul Zilei > Politica > Ponta, acuzații GRAVE la adresa lui Cioloș: „Pagubă de 600 mil de euro”
Ponta, acuzații GRAVE la adresa lui Cioloș: „Pagubă de 600 mil de euro”

Ponta, acuzații GRAVE la adresa lui Cioloș: „Pagubă de 600 mil de euro”

Ponta îl acuză pe Cioloș că ar fi produs bugetului României o pagubă de 600 de milioane de euro prin Hotărârea pe care a aluat-o în timpul guvernării sale de a cumpăra patru fregate de la o companie olandeză.

Hotărârea luată în perioada guvernului Cioloș a fost abrogată de guvernul Grindeanu, motiv pentru care Victor Ponta a felicitat actualul Guvern, într-o postare pe Facebook.

"Felicit Guvernul Grindeanu pentru abrogarea Hotararii luate de Guvernul Ciolos privind cumpararea ilegala a 4 corvete militare de la olandezii de la "Damen" cu aproximativ 1,6 miliarde de Euro!

Cand am publicat la sfarsitul lunii Noiembrie 2016 toate detaliile acestei afaceri paguboase pentru Armata si pentru Bugetul Romaniei am crezut ca lupta mea va ramane in zadar ( de altfel HG a fost aprobat chiar in ultimele zile de functionare ale precedentului Guvern, dupa ce publicasem eu tot si dupa alegerile din 11 Decembrie! )

Acum va spun inca o data ca exista oferte clare si sigure pentru aceleasi nave, fabricate de companii din tari NATO, cu experienta in domeniu si cu o economie de cel putin 600 milioane de Euro fata de cea a olandezilor – de altfel chiar "Damen" a vandut corvete identice catre Marina Militara din Indonesia la 60% din pretul pt Romania / iar productia principala ar fi intr- unul din porturile mari din Romania, cu materiale si muncitori romani!

Ps – nu mi-am facut vreo iluzie ca cineva din gargaragii luptatori "anticoruptie" din tara nostra va considera util sa faca cercetari legale pentru o afacere ilegala in care Statul Roman era pagubit cu 600 milioane Euro in favoarea unei firme olandeze!!! Poate dupa 2019 ….", a scris Ponta pe rețeaua de socializare.

HG 906/2016 privind aprobarea circumstanțelor și procedurii specifice aferente programului strategic de înzestrare ''Corvetă multifuncțională'', ministrul Apărării, Gabriel Leș, anunțând că Executivul va continua acest proiect și va viza realizarea lui tot în România.