Cum a sărit Victor Ponta la Mircea Geoană asmuţit de Crin Antonescu

Cum a sărit Victor Ponta la Mircea Geoană asmuţit de Crin Antonescu

Preşedintele PSD spune că cel care a remarcat şi a fost deranjat că Geoană pleacă în America, unde "se dă liderul opoziţiei", a fost Crin Antonescu.

Preşedintele PSD Victor Ponta a povestit singur cum a realizat că Geoană este o problemă pentru PSD: Crin Antonescu a fost cel care i-a reclamat, "deranjat în mod legitim", "şmecheria" plecării lui Geoană la Washington. Iar Ponta s-a oferit să-l pedepsească.

"Discuţia de ieri (de luni, când în grupul PSD de la Senat s-a cerut revocarea lui Geoană - n.r.) a pornit de la un lucru care deranjează pe toată lumea. Am văzut un comunicat al domnului Geoană că merge în America să reprezinte opoziţia. M-am interesat, înţeleg că domnia sa este în vacanţă, nu are un mandat al Senatului şi niciun mandat al opoziţiei. L-am întrebat şi pe Crin Antonescu, el este cel care a remarcat şi a fost în mod legitim deranjat. Şmecheria asta că te duci la Washington şi te prezinţi altfel... putea să se prezinte şi ca preşedintele României. Problema este că trebuie să spunem tuturor că noi cei de la USL suntem opoziţia, iar puterea cei din PDL şi UNPR, iar domnul Geoană este domnul Geoană", a afirmat Ponta într-un interviu pentru mediafax.ro.

Abia după ce Crin Antonescu s-a plâns că nu-i în regulă ca Geoană să meargă în SUA şi să pozeze în liderul opoziţiei, uzurpându-le astfel locul, Victor Ponta s-a dus la sediul PSD şi a ridicat problema. A fost suficient ca şi alţi lideri PSD să propună "măsuri dure". Apoi, după câteva ore, Ponta a rostogolit "problema Geoană" şi la şedinţa senatorilor PSD. Acolo, câţiva dintre apropiaţii săi au pus în scenă telenovela "Să-l ameninţăm pe Geoană că îi luăm funcţia de şef al Senatului".

Ne puteți urmări și pe Google News

Altfel, Ponta spune că, pentru el, "subiectul Geoană", nu mai există. "Orice discuţie cu Geoană o consider inutilă. Am mai avut o asemenea discuţie ca între preşedintele partidului şi fostul preşedinte în luna iulie, şi nimic din ce am vorbit nu s-a materializat şi nu o consider utilă", a conchis Ponta. Citiţi şi:

  • De ce Ponta şi Iliescu îl vor "mort" pe Mircea Geoană
  • Care este scutul lui Geoană în faţa setei de sancţiuni a colegilor de partid
  • Victor Ponta îl sperie pe Mircea Geoană că-l dă afară de la Senat