”Românii ies cu datorii la bănci din această perioadă, pentru că legea pe care am votat-o în Parlamen, ca să îi ajutăm pe oameni a fost atacată de PNL, ies cu datorii la utilități,  ies cu datorii la fisc, ies fără grâu, care a fost exportat, fără bușteni – care pleacă mai departe din țară și fără muncitorii care sunt trimiși în afara țării.

Așa termină românii această perioadă. Sigur, domnul Orban, domnul Iohannis au să ne spună că totul este foarte bine și nu ne dăm noi seama.(…) Acum va fi mai rău ca în 2010”, a declarat Victor Ponta la România TV.

Liderul Pro România spune că, ”în al doilea trimestru vom avea cea mai mare scădere a economiei din istoria țării, iar în al treilea trimestru va fi și mai greu”’, crede liderul Pro România.

”Reforme adevărate înseamnă să lovească în clientela lor de la PNL, să lovească în firmele lor, în afacerile lor, în oamenii pe care îi promovează, ori dacă nu, trag de  timp până la alegeri și după alegeri va veni un prăpăd pentru români, din punctul de vedere al banilor, al taxelor, al impozitelor”, a punctat Victor Ponta.

Acesta a mai explicat faptul că guvernul a ajuns să se îndatoreze cu dobândă dublă față de cele cu care se împrumută statele din jurul României, în timp ce oficial se vorbește că nu sunt bani pentru plata alocațiilor copiilor și a pensiilor majorate. ”Hai să vedem dacă din 2 iunie, domnul Orban va începe să plătească alocațiile duble.

Acum aceeași lege este votată deja în Parlament, e promulgată, și haideți să vedem dacă la 1 iunie domnul Iohannis mai face o ceremonie ca cea din 2015 și domnul face cum am făcut eu, adică de pe 2 iunie să înceapă să plătească alocațiile. Că dacă nu, face, sigur că întrebarea omului este : nu ai bani de copii, dar de ce ai bani? De alegeri? De ce ai bani? De angajat? Încă 20.000 de oameni s-au angajat. Și haideți să explicăm  de ce s-au angajat.

Pentru că nu au reușit să îi dea afară pe cei puși de PSD, , și atunci au mai făcut niște funcții  pe deasupra lor.  Acum nu mai avem doar șeful pus de PSD, avem șeful PNL-ist peste șeful PSD-ist și tot așa. Avem tot felul de consilieri, în special de la PMP, de la domnul Băsescu, care primesc și ei 100 de milioane, care taie frunză la câini, nu fac nimic, dar ca să voteze PMP cu Orban în Parlament, le dă și lor. De unde le dă? De la români, de la firmele românești”, a mai explicat liderul Pro România.

Va urma un plan al austerității, după alegeri, cu siguranță, a mai spus Ponta. Așa explică el graba pentru organizarea alegerilor în această toamnă:  ”Poate a zis vreun specialist, domnul Rafila, domnul Arafat, domnul Tătar, că în septembrie putem să facem campanie electorală, să umblăm, să ne pupăm, să ne vedem la mitinguri.

Nu am văzut niciun singur specialist să spună, dar l-am văzut pe Ludovic Orban spunând că repede, în septembrie facem alegeri. (…) Acest guvern stă doar cu gândul la alegri! E un dezastru pentru România și trebuie schimbat cât mai repede. Nu mai e o greșeală, ci o strategie. E un plan ca tot ce s-a mai construit de firmele românești în România, în ultimii 7 ani, să fie distrus”.

Sursa: Romaniatv.net