Ponta a decis: românii sunt buni de plată pentru furtul de la RADET

Ponta a decis: românii sunt buni de plată pentru furtul de la RADET

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum privind mandatarea reprezentanţilor statului în Adunarea Generală a ELCEN (Electrocentrale Bucureşti S.A.) pentru luarea măsurile legale în vederea negocierii termenelor şi condiţiilor în care societatea dispune anularea penalităţilor calculate pentru neplata sau plata cu întârziere de către RADET a obligaţiilor contractuale, a afirmat, miercuri, premierul Victor Ponta, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că subiectul reprezintă "una din gravele găuri negre moştenite de primarul general".

"Îmi doresc prin acest mandat pe care l-am dat reprezentanţilor noştri în cadrul AGA de la ELCEN să ştergem datoriile istorice, să schimbăm modul de calculare a penalităţilor în aşa fel încât RADET şi implicit Primăria să poată plăti în mod corect ce are de plătit, pasul următor fiind însă o restructurare a RADET şi a ELCEN în aşa fel încât producţia şi distribuţia să fie integrate, iar locuitorii Bucureştiului să beneficieze, într-adevăr, de căldură la un preţ care poate fi suportat", a adăugat Ponta.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că singura cale de rezolvare a acestei probleme o reprezintă unirea ELCEN cu RADET. Extravaganţă pe banii contribuabililor "Azi, Guvernul a repus adevărul în drepturile lui istorice şi a fost de acord cu anularea acelor penalităţi aberante care se produceau tot timpul. S-a discutat despre faptul că se va interveni şi pe regulamentul ANRE pentru că altfel aceste penalităţi se vor naşte în continuare", a spus Oprescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

RADET s-a făcut cunoscută de-a lungul timpului pentru cheltuielile extravagante şi pentru salariile cu mult peste media pieţei, dar şi pentru lipsa investiţiilor, care determină pierderi mari în reţeaua de distribuţie a agentului termic, suportate în final de consumatori. La RADET mai sunt aproximativ 3.500 de salariaţi, iar surse din cadrul Regiei au precizat, pentru EVZ, că nu mai se pot face restructurări. Pe de altă parte, premierul a anunţat că urmează "restructurări" la RADET şi ELCEN, asta după ce a decis ca Regia să se unească cu ELCEN.