Evenimentul Zilei > Actualitate > Pompierii au intervenit la Spitalul Județean Suceava. Pacienții au fost evacuați de urgență
Pompierii au intervenit la Spitalul Județean Suceava. Pacienții au fost evacuați de urgență

Pompierii au intervenit la Spitalul Județean Suceava. Pacienții au fost evacuați de urgență

La două săptămâni de la incendiul care a izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, mai mulți pacienți ai Spitalului Județean de Urgență "Sfântul Ioan cel Nou" au trecut prin clipe grele vineri, în jurul orei 16:30. Astfel, aceștia au fost evacuați după ce mirosul puternic de fum sau plastic ars a fost semnalat dinspre saloanele de stabilizare și resuscitare a pacienților bolnavi de Covid-19.

În cel mai scurt timp, la fața locului au ajuns mai multe echipaje ale pompierilor. Ulterior, aceștia au verificat un salon din Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. Pentru a elimina orice pericol, salvatorii au evacuat 5 pacienți.

În cele din urmă, s-a constatat că nu a fost decât o alarmă falsă. Pompierii s-au deplasat cu patru autospeciale cu apă și spumă, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (TIM și B2).

Înainte de a pleca, pompierii au instruit personalul tehnic responsabil pentru a monitoriza zona respectivă și a preîntâmpina eventuale situații de urgență.

Ce a generat panica la spitalul din Suceava?

Ce s-a întâmplat, totuși? Una dintre variantele luate în calcul de ISU indică faptul că mirosul fum și încins ar fi provenit de la ambulanțele aflate în număr mare pe rampa UPU, conform obiectivdesuceava.ro.

Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou

Amintim că după incendiul de la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Din nefericire, șapte pacienţi din cauza incendiului, conform reprezentanților Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La acea dată, în spitalul din Constanța erau internate 113 persoane, dintre care zece la ATI. Despre acest eveniment groaznic, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat: „Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime. În cadrul ultimului control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța.

Ce a provocat incendiul de la Constanța

Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului. Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista.

Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul.”