Evenimentul Zilei > Actualitate > Poluare MORTALĂ! Cinci milioane de oameni sunt în pericol
Poluare MORTALĂ! Cinci milioane de oameni sunt în pericol

Poluare MORTALĂ! Cinci milioane de oameni sunt în pericol

O amenințare letală pune stăpânire pe o regiune, deja marcată de tensiuni militare. Poluarea atmosferică riscă să pună în pericol viața a cinci milioane de oameni.

Capitala Afganistanului, greu încercată de bombardamente, dar și o iarnă grea este paralizată de o ceață toxică, cauzată de poluarea excesivă. 

Situată la 1800 de metri altitudine, Kabul este captiva unui nor periculos, care poate deveni letal pentru cei 5 milioane de cetățeni. 

Poluarea survine pe fondul aerului rece și absența vântului, care țin captive noxele emise de autovehiculele din zona, multe dintre ele extrem de vechi, dar și de fumul emis în urma arderii cărbunelui, , a lemnelor şi a altor deşeuri printre care se numără chiar şi anvelope, informează Digi 24.ro.  

Lipsa electricității, în unele zone, determină localnicii să utilizeze sobele, care contribuie la deteriorarea calităţii aerului.

„În anii precedenţi, 30-40% dintre pacienţii noştri au suferit infecţii respiratorii acute, însă în acest an procentul a trecut de 70-80%”, a anunțat Akbar Iqbal, medic în cadrul unităţii de terapie intensivă a spitalului de pediatrie Indira Gandhi din Kabul.