Polonia: Revolte împotriva poliţiei. Nouă oameni au fost arestaţi

Polonia: Revolte împotriva poliţiei. Nouă oameni au fost arestaţi

Premierul polonez Donald Tusk a fost nevoit să revină astăzi, la Varşovia, în urma confruntărilor care au avut loc azi noapte în capitală. Nouă persoane au fost arestate şi doi poliţişti au fost răniţi în ciocnirile izbucnite după ce un bărbat, care sărbătorea o victorie la cursele de motociclete din Polonia, a fost accidentat mortal de o maşină a poliţiei.

Violenţele au izbucnit în cursul nopţii în Zielona Gora, un oraş din vestul Poloniei, informeză "Washington Post". Mai mulţi fani sărbătoreau victoria lui Stelmet Falubaz în campionatul de motociclete, când unul dintre aceştia a fost călcat de o maşină a poliţiei şi a murit. Potrivit martorilor oculari, bărbatul a fost lovit în timp ce traversa şi vorbea la telefon. Moartea bărbatului a fost scânteia care a aprins nemulţumirile celor prezenţi. Aceştia au atacat poliţia fiind cu pietre. Forţele de ordine au făcut uz de tunuri cu apă şi au tras în aer.

În urma confruntărilor, doi poliţişti au fost răniţi şi o maşină a poliţiei a fost distrusă. Protestatarii au avariat magazine din apropiere şi o benzinărie.

Ne puteți urmări și pe Google News