Polonia, dârză: Avem nevoie de o Europă a Statelor-naţiune, nu de o Europă federală

Polonia, dârză: Avem nevoie de o Europă a Statelor-naţiune, nu de o Europă federală

Premierul polonez Morawiecki afirmă că viziunea preşedintelui francez Macron asupra unei Europe federale este îndepărtată de dorinţele naţiunilor şi deconectată de la realitate.

Într-un interviu acordat pentru Le Figaro, premierul Mateusz Morawiecki afirmă că "singura soluţie realistă este construirea unei Europe a Statelor-naţiune", deoarece nu este convins că ar putea exista "valori europene universale". "Asta din cauza diferenţelor dintre limbi şi a intereselor care ne fac să nu fim niciodată Statele Unite ale Europei ".

Primul-ministru recunoaşte ''diferenţele şi neînţelegerile" dintre Franţa şi Polonia datorită faptului că Franţa nu a suferit niciodată de comunism, ceea ce este tocmai motivul angajamentului său de a-şi păstra identitatea naţională şi este pesimist pentru ideea unui Stat federal european.

Polonia a refuzat afluxul de migranţi economici, spunând că, în loc să se mute migranţii în Polonia, cea mai bună opţiune este de a-i ajuta pe aceşti oameni să rămână acasă, în Africa şi Orientul Mijlociu, pentru a-şi ajuta propriul popor şi ţară să se dezvolte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Apoi, el reamintește că Polonia a adoptat deja "1,5 milioane de imigranți din Ucraina, din care 10%. refugiați din Donbas, unde se desfășoară războiul".