Polonia a găsit REZOLVAREA la problema IMIGRANȚILOR: un PLAN MARSHALL pentru AFRICA

Polonia a găsit REZOLVAREA la problema IMIGRANȚILOR: un PLAN MARSHALL pentru AFRICA

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a apărat poziţia dură a guvernului său în problema refugiaţilor, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu Wolfgang Schaeuble, preşedintele camerei inferioare a parlamentului federal german (Bundestag)

Potrivit lui Morawiecki, întărirea graniţelor externe ale Uniunii Europene este necesară pentru a rezolva problema migraţiei. În opinia sa, nu ar trebui forţate state suverane să accepte o anumită cotă de refugiaţi fără să fie luată în considerare situaţia lor specifică.

Morawiecki este de părere că refugiaţii ar trebui să primească ajutor în ţările lor de origine şi că Europa are nevoie pentru Africa de ceva similar cu ''Planul Marshall'', un program postbelic de ajutor pentru redresare economică lansat de SUA pentru Europa.

La rândul său, Schaeuble a afirmat că Europa trebuie să fie în continuare un continent al graniţelor deschise pentru ca Uniunea Europeană să meargă mai departe. El a subliniat că problema migraţiei este una dintre cele mai mari provocări pentru stabilitatea la scară globală. Deschiderea graniţelor este începutul real al integrării europene, potrivit lui Schaeuble.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Bundestag-ului a precizat că Europa doreşte să salveze viaţa oamenilor aflaţi în pericol şi să evite înecarea lor în Marea Mediterană, dar a admis că este de asemenea importantă lupta împotriva crimei organizate şi a traficului cu persoane.

Dezbaterea, în cursul căreia a fost ridicată problema migraţiei, a marcat încheierea anului academic la Colegiul Europei din Varşovia