Lectorul SNSPA Claudiu Crăciun şi-a înaintat demisia din funcţia de copreşedinte al Mişcării Verzilor. Asta deoarece celălalt copreşedinte, Remus Cernea, a refuzat să demisioneze, deşi Verzii i-au cerut public acest lucru. Solicitarea a survenit participării lui Remus Cernea la mitingul organizat de USL, unde acesta a ţinut chiar şi un discurs. Alături de Crăciun au demisionat secretarul executiv, preşedintele organizaţiei de tineret, patru vicepreşedinţi şi tot atâţia membri fondatori.
“Am constatat cu imens regret faptul că politicieni asumaţi ca atare au participat la protestele din Piaţă şi apoi au încercat să deturneze politic şi partizan mesajul. Domnul Remus Cernea, co-preşedinte al Mişcării Verzilor-Democraţi Agrarieni, organizaţie politică aflată în curs de formare, a fost prezent la protestul iniţiat de partidele de opoziţie şi s-a adresat oficial persoanelor prezente. Dincolo de imoralitatea gestului de a pretinde că prezintă mesajul Pieţii Universităţii, acesta nici nu a informat şi nici nu a consultat colegii de organizaţie. În aceste condiţii şi în urma refuzului domnului Remus Cernea de a-şi prezenta demisia de onoare din functia de co-preşedinte al Mişcării Verzilor-Democraţi Agrarieni, noi semnatarii acestui document ne delimităm ferm de acţiunile lui şi ne dăm demisia cu efect imediat din toate funcţiile de conducere şi din partid. Sperăm astfel că putem transmite un mesaj de încurajare protestatarilor din Piaţa Universităţii şi să oferim încă o garanţie că protestul lor civic şi paşnic nu este folosit în scopuri partizane şi electorale", se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul Mişcării Verzilor.
"Vrem să reinventăm cetățeanul!"
"Ne-am retras în societatea civilă dezorganizată şi protestară. Ne vom topi în protestul de la Piaţa Universităţii şi vom urma linia de acţiune stabilită cu persoanele de acolo. Un logo pentru gestul nostru ar fi urmatorul: Înainte de a reinventa politicianul, vrem să reinventăm cetăţeanul!", a declarat pentru EVZ Claudiu Crăciun.