Evenimentul Zilei > EVZ Special > EXCLUSIV! Polițistul-pedofil are un frate geamăn care a fost dat afară din MAI
EXCLUSIV! Polițistul-pedofil are un frate geamăn care a fost dat afară din MAI

EXCLUSIV! Polițistul-pedofil are un frate geamăn care a fost dat afară din MAI

Vestea că un polițist din orașul lor a fost acuzat și arestat pentru pedofi lie a șocat locuitorii din orașul Măgurele, județul Ilfov. Eugen Stan, agentul de la Rutieră, reținut pentru molestarea a doi copii, are un frate geamăn. Tatăl său a fost șoferul fostului director al Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară (IFIN), Marin Ivașcu. Ambii frați au fost angajați în Ministerul de Interne. Când am întrebat-o despre ce a făcut soțul ei, a doua sa nevastă ne-a dat un răspuns șocant: „Ce le-a făcut dacă i-a mângâiat și i-a sărutat?”.

În localitatea în care a copilărit și a trăit Eugen Stan, agentul de la Brigada Rutieră a Capitalei, reținut pentru molestarea a doi copii, „Evenimentul zilei” a aflat că polițistul-pedofil are un frate geamăn. Mai mult, așa cum ne-a dezvăluit un fost coleg al lui Stan, geamănul a lucrat, la rândul lui, în Ministerul de Interne, dar a fost dat afară din cauza unor abateri grave. Tatăl celor doi, „nea Stănică”, a fost, ani la rând, șoferul fostului director al Institutului de Fizică și Inginerie Nucleară (IFIN), Marin Ivașcu, acolo unde lucra și Valentin, fiul fostului președinte comunist, Nicolae Ceaușescu.

L-au căutat „doi civili”

Pe strada Atomiștilor, din orașul Măgurele, artera care conduce către laboratorul în care se concepe laserul de 66 de milioane de euro, construit de IFIN, cu ajutorul Consorțiului EuroGammaS, a locuit cel mai blamat polițist al momentului: Eugen Stan, de 45 de ani, agentul de la Brigada Rutieră a Capitalei reținut după ce anchetatorii au stabilit că a abuzat, vinerea trecută, de doi copii, în vârstă de cinci și, respectiv, nouă ani. Locuia, acolo, într- un apartament situat la demisolul unui bloc cu trei etaje, construit, după spusele localnicilor de un anume Adrian Păun, un personaj care, pe site-urile de pe Internet apare ca și arhitect. „Adrian Păun a fost șef la Apele Române. A construit blocul acum doi ani și l-a vândut. Are o vilă în capătul străzii”, ne-a zis Marin Crețan (foto jos), un cârciumar, din colțul străzii Atomiștilor. Blocul nou a fost dat în folosință acum doi ani, spun oamenii, iar polițistul-pedofil locuia acolo, cu a doua nevastă, din vara anului trecut. Același lucru ne-a spus și Gheorghiță Pleșean, de 58 de ani, localnic, revoltat, și el, de ceea ce s-a întâmplat pe strada lui. „Nu l-am recunoscut, domnule, cu fesul ăla pe cap, când s-au dat primele imagini. Abia când l-au adus aici, la percheziție, ne-am dat seama”, susțin cei doi. Crețan ne-a spus că „Georgică”, așa cum era cunoscut în localitate polițistul – pedofil, a fost căutat „cu o zi două” înainte de a fi reținut de „polițiști în civil”. Oamenii ne-au mai relatat că are un frate geamăn și un altul mai mare ca el. Aceeași lucru ne-a spus și Mircea Rădulescu, un pensionar, de 73 de ani, pe care l-am întâlnit în fața imobilului în care a trăit Eugen Stan.

A stat lângă Valentin Ceaușescu

Tot Rădulescu ne-a dezvăluit că tatăl lui „Georgică” a fost șoferul directorului de la IFA Măgurele. „Nea Stănică, așa îl știu oamenii, stă într-un bloc de lângă grădiniță, pe Platformă, vizavi de casa în care stătea Valentin Ceaușescu”, ne-a indicat bătrânul. Acolo, la doi pași de primărie și de sediul Poliției Măgurele, aveam să aflăm, de la vecini, că în blocul vechi cu trei etaje locuiau părinții lui Eugen Stan și fratele geamăn al acestuia. Niciunul, însă, nu a deschis ușa. „E o rușine și pentru ei. Păi, oamenii ăștia sunt credincioși, merg la biserică, iar domnul Stănică este un fel de dascăl acolo, că îl văd, mereu, când e vreo înmormântare sau parastas”, ne-a spus o bătrână care tocmai discuta pe această temă, împreună cu o tânără mamă a doi copii minori. De la un angajat al IFIN aveam să aflăm că, după ce a fost șoferul directorului Marin Ivașcu, „Nea Stănică” a fost șofer la Primărie și la grădiniță. „Și celălalt frate, mai mare, lucrează la IFIN”, ne-a explicat angajatul institutului.

Vecină: „O bătea rău pe Neluța”

Până să divorțeze la notariat, Eugen Stan a locuit într-un bloc cu patru etaje de pe strada Mărășești, practic în continuarea străzii Atomiștilor. „Era căsătorit cu Neluța, o fată tare de treabă, o coafeză, și au o fată de 21 de ani, Georgiana”, ne-au spus Crețan și Pleșan. Așa cum ne-au povestit vecinii, polițistul-pedofil avea patima jocurilor de noroc. „Stăteau într-o garsonieră, la parter dar le-a luat-o banca după un împrumut”, susține o vecină. Deși s-au mutat de acolo după divorțul din anul 2014, pe cutia de scrisori apare, și acum, numele fostului jandarm. „Era un om care mereu făcea gălăgie. Îi plăcea să creadă că el e șeful în bloc și pe stradă. Țipa la copii, pe biata Nela o bătea, o scotea în stradă. Și de mine s-a luat”, ne-a spus o bătrână.

Soția: „Ce le-a făcut dacă i-a sărutat?”

Am încercat să avem un dialog cu cea de a doua soție o asistentă medicală la Spitalul „Marius Nasta”, după cum ne-au dezvăluit foști colegi ai lui Eugen Stan. Femeia are un copil dintr-o altă căsătorie. Față de această situație, femeia a avut o atitudine șocantă. Am întrebat-o ce părere are despre gestul soțului ei. Nu ne-a deschis ușa, însă a deschis fereastra și, fără să nege fapta lui Eugen Stan, ea ne-a transmis: „Mi se pare în neregulă. De ce nu au avut (părinții n.r.) grijă de copii. Dacă cădeau întrun șanț? Ce le-a făcut dacă i-a mângâiat și i-a sărutat?”.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa [email protected]
Publicat in categoriile: EVZ Special
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: