Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițistul de nota cinci de la IPJ Cluj în cărți pentru funcția de adjunct al șefului Poliției Române
Polițistul de nota cinci de la IPJ Cluj în cărți pentru funcția de adjunct al șefului Poliției Române

Polițistul de nota cinci de la IPJ Cluj în cărți pentru funcția de adjunct al șefului Poliției Române

Surse avizate din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj susțin că Ciprian Miron, comisar șef și adjunct al șefului IPJ Cluj, ar urma să fie promovat în funcția de adjunct al șefului Poliției Române.

Ciprian Miron a condus IPJ Cluj  mai bine de un an de zile, fiind împuternicit să conducă această instituție prin ordin al șefului Poliției Române. Când a venit vremea să susțină un concurs pentru șefia Poliției Cluj, primul de acest gen din ultimii trei ani, Ciprian Miron a fost notat cu imensa notă cinci, fiind declarat respins. Imediat, ministrul de Interne Carmen Dan l-a demis din funcția pe care o ocupa ca șef și l-a numit în funcția de adjunct al șefului IPJ Cluj.

Între timp, din noiembrie 2017, când a avut loc concursul unde a luat nota cinci, Miron a stat la umbra altui șef numit tot cu împuternicire, comisarul șef Constantin Ilea. În prezent, susțin surse avizate, Miron ar fi în cărți pentru ocuparea prin delegare a funcției de adjunct al șefului IGPR.

Numirea în funcția de adjunct al șefului Poliției Române ar trebui semnată de ministrul de interne Carmen Dan.

Eternul împuternicit

Comisarul șef Ciprian Miron a apărut ca un meteorit pe cerul înstelat al Poliției Române, în anul 2014, când s-a întors din funcția de atașat pe probleme Interne, în Statele Unite ale Americii.

Ciprian Miron a fost adus la IPJ Cluj, în anul 2015, când a fost împuternicit adjunct al șefului Secției 2 de Poliție din Cluj Napoca. De atunci se știa că el este ”prințul moștenitor” al IPJ Cluj. La scurt timp, a fost împuternicit șef al Secției 2 de Poliție din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca, funcție în care a rămas timp de un an de zile. Apoi, în iunie 2016, Miron a fost din nou împuternicit în funcția de șef al Poliției municipiului Cluj Napoca. A patra împuternicire într-o funcție de șef, s-a făcut în data de 31 august 2016, când Ciprian Miron a fost instalat ca șef al IPJ Cluj, pentru o perioadă de șase luni.

Comisarul Ciprian Miron nu a putut fi contactat pentru a răspunde dacă va fi, din nou, promovat, în funcția de șef al Poliției Române. Nici actualul lef al IPJ Cluj, comisarul lef COnstantin Ilea nu a putut fi contactat.