Ciprian Miron a condus IPJ Cluj  mai bine de un an de zile, fiind împuternicit să conducă această instituție prin ordin al șefului Poliției Române. Când a venit vremea să susțină un concurs pentru șefia Poliției Cluj, primul de acest gen din ultimii trei ani, Ciprian Miron a fost notat cu imensa notă cinci, fiind declarat respins. Imediat, ministrul de Interne Carmen Dan l-a demis din funcția pe care o ocupa ca șef și l-a numit în funcția de adjunct al șefului IPJ Cluj.

Între timp, din noiembrie 2017, când a avut loc concursul unde a luat nota cinci, Miron a stat la umbra altui șef numit tot cu împuternicire, comisarul șef Constantin Ilea. În prezent, susțin surse avizate, Miron ar fi în cărți pentru ocuparea prin delegare a funcției de adjunct al șefului IGPR.

Numirea în funcția de adjunct al șefului Poliției Române ar trebui semnată de ministrul de interne Carmen Dan.

Eternul împuternicit

Comisarul șef Ciprian Miron a apărut ca un meteorit pe cerul înstelat al Poliției Române, în anul 2014, când s-a întors din funcția de atașat pe probleme Interne, în Statele Unite ale Americii.

Ciprian Miron a fost adus la IPJ Cluj, în anul 2015, când a fost împuternicit adjunct al șefului Secției 2 de Poliție din Cluj Napoca. De atunci se știa că el este ”prințul moștenitor” al IPJ Cluj. La scurt timp, a fost împuternicit șef al Secției 2 de Poliție din cadrul Poliției municipiului Cluj Napoca, funcție în care a rămas timp de un an de zile. Apoi, în iunie 2016, Miron a fost din nou împuternicit în funcția de șef al Poliției municipiului Cluj Napoca. A patra împuternicire într-o funcție de șef, s-a făcut în data de 31 august 2016, când Ciprian Miron a fost instalat ca șef al IPJ Cluj, pentru o perioadă de șase luni.

Comisarul Ciprian Miron nu a putut fi contactat pentru a răspunde dacă va fi, din nou, promovat, în funcția de șef al Poliției Române. Nici actualul lef al IPJ Cluj, comisarul lef COnstantin Ilea nu a putut fi contactat.