Fiul cel mare al fostului premier povesteşte că, la un timp după ce poliţiştii veniseră să-i ridice tatăl, s-a auzit o bubuitură puternică. Andrei Năstase a alergat şi a fost martorul ocular al unei scene halucinante.
Adrian Năstase era întins pe jos. Avea la gât o rană care sângera puternic. Mâinile îi erau încătuşate, iar poliţistul care îl însoţise în bibliotecă răcnea la el: „Să-ţi fie ruşine! Să-ţi fie ruşine!”
Fiul fostului prim-ministru susţine că lui Adrian Năstase nu i s-a scordat nici un fel de ajutor medical, până când nu a sosit Ambulanţa.
Amintim că, într-o emisiune anterioară, avocatul Ion Cazacu a descris şi el o scenă aiuritoare: cum că, după ce Năstase a tras primul glonţ şi s-a rănit grav, poliţistul s-a luptat cu el minute în şir, pentru a-l împierdica să tragă a doua oară.
De altfel, Cazacu s-a aflat şi la această emisiune şi nu a simţit nevoia să vină facă comentarii legate de declaraţia lui Andrei Năstase.
Mai jos, puteţi citi declaraţiile soţiei lui Adrian Năstase.

"Subsemnata Daniela Năstase, soţia lui Adrian Năstase, arăt următoarele:

În seara zilei de 20.06.2012, la domiciliul comun din strada Zambaccian Bucureşti, în timpul procedurii de arestare a soţului meu pentru executarea pedepsei, după ce acesta s-a împuşcat, poliţiştii au discutat despre ducerea lui la spitalul penitenciar Jilava, dar starea sănătăţii sale nu a permis acest lucru, astfel încât a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca. În dimineaţa zilei de 21.06.2012, înainte de a intra în operaţie, soţul meu mi-a comunicat că, după ce s-a împuşcat, poliţiştii prezenţi în cameră i-au pus cătuşe la mâini, l-au lăsat întins pe jos fără nicio manevră de prim ajutor, situaţie care a durat până la sosirea echipajului medical, când i s-au scos cătuşele".

Iată şi declaraţia fiului fostului premier, Andrei Năstase.

„Subsemnatul Năstase Andrei, fiul lui Adrian Năstase, arăt următoarele

În seara zilei de 20.06.2012, la domiciliul nostru din strada Zambaccian, Bucureşti, în timpul procedurii de arestare a tatălui meu pentru executarea pedepsei, am auzit un zgomot puternic şi am intrat, împreună cu un poliţist, în camera unde se aflau tatăl meu şi un alt poliţist.

L-am văzut pe tatăl meu întins pe spate pe covor, cu o rană sângerândă în zona gâtului şi având fixate cătuşe la mâini. Poliţistul care se afla cu el în cameră striga la tatăl meu: „să-ţi fie ruşine! să-ţi fie ruşine!" Până la sosirea echipajului medical, poliţiştii prezenţi în cameră nu au acordat primul ajutor tatălui meu care s-a aflat în continuu întins pe spate pe covor, sângerând în zona gâtului şi fiind imobilizat cu cătuşe la mâini.

După sosirea echipajului medical tatăl meu a fost percheziţionat corporal de poliţişti, iar apoi, la cererea expresă a personalului medical, poliţiştii i-au scos cătuşele de la mâini. Un alt poliţist, intrând în cameră odată cu echipajul medical, i-a spus poliţistului care îl încătuşase: „bine că nu te-a muşcat”. Poliţiştii au refuzat să ne comunice mie şi mamei mele locul unde urma să-l transporte pe tatăl meu. Am aflat această informaţie doar de la echipajul medical.

Transportul tatălui meu s-a făcut cu ambulanţa, un poliţist a insistat să fie prezent în ambulanţă. Iniţial, personalul medical a refuzat, argumentând că în ambulanţă nu se pot afla decât pacientul şi personalul medical. Eu însumi am fost refuzat, deşi am solicitat să fiu în ambulanţă, alături de tatăl meu. Poliţistul respectiv a afirmat că dacă nu i se permite să fie în ambulanţă, nu va permite transportul tatălui meu cu ambulanţa, ci el va fi dus cu maşina poliţiei.

Precizez că maşina poliţiei aflată la faţa locului nu avea niciun fel de dotare medicală. Faţă de această poziţie intransigentă a poliţistului echipajul medical a fost silit să accepte prezenţa lui în ambulanţă pe durata transportului tatălui meu la spital, pentru a-l păzi. Eu m-am deplasat în spatele ambulanţei, cu maşina proprie. Ceilalţi poliţişti au circulat cu maşina poliţiei."
Citiţi şi:

  • MEDICII AU DECIS: Adrian Năstase rămâne la Floreasca. IML va hotărî când va fi transferat la Rahova
  • Declaraţia Danei Năstase. Poliţiştii s-au ferit ca Năstase să nu-i MUŞTE”
  • Povestea salvatorului lui Adrian Năstase
  • Ion Iliescu: Dacă aş fi preşedinte, l-aş graţia pe Adrian Năstase
  • TRAIECTORIA GLONŢULUI pe care l-a tras Adrian Năstase
  • Şeful DNA: „Soluţia în cazul Năstase, mult mai importantă pentru sistemul judiciar decât pentru Bruxelles”
  • Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, în presa internaţională. AFP: Fostul premier român, îngenuncheat de justiţie
  • Varujan Vosganian, despre tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase:un gest de demnitate
  • Adrian Năstase: "Nu voi ajunge în arest. Voi decide singur ce am de făcut"