Evenimentul Zilei > Justitie > Polițistul care aproape și-a ucis în bătaie un coleg va fi trimis la închisoare !!!
Polițistul care aproape și-a ucis în bătaie un coleg va fi trimis la închisoare !!!

Polițistul care aproape și-a ucis în bătaie un coleg va fi trimis la închisoare !!!

Polițistul din Sălaj, care aproape și-a ucis în bătaie un coleg a fost condamnat la închisoare cu executare.

După trei luni de procese, și doar câteva termene, agentul de poliție Alin Onica (foto) de la Poliția Șimleul Silvaniei a fost condamnat la trei ani și opt luni de închisoare, cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Judecătorii au lăsat deschisă latura civilă, urmând ca un alt complet de judecată să se pronunțe asupra daunelor pe care agentul le va plăti colegului său. La proces, celălalt polițist care a încasat o bătaie soră cu moartea, a cerut daune în sumă de 200.000 de euro.

În data de 7 ianuarie 2018, cei doi polițiști au participat la petrecerea care a avut loc la o pensiune din Șimleul Silvaniei, la scurt timp după ședința de bilanț a Poliției Șimleul Silvaniei, unde cei doi erau angajați la Biroul de Ordine Publică. La un moment dat, cei doi agenți au plecat spre casă, dar nu se știe din ce motiv, Alin Onica a început să îl lovească cu bestialitate pe agentul Mircea Gaidoș, aflat sub influența băuturilor alcoolice și a altor substanțe. Un martor ocular a sunat la 112 și a raportat agresiunea.

Arestat pentru tentativă de omor

Transportat la un spital din Zalău, medicii s-au mirat că Mircea Gaidoș mai trăiește, acesta fiind în comă profundă. Bărbatul avea 16 coaste rupte și multiple fracturi ale oaselor feței. „Avea șapte – opt coaste fracturate pe fiecare parte. Avea maxilarul și nasul rupt. Leziunile suferite i-au putut pune în pericol viața. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj a deschis un dosar penal în care agentul Alin Ioan Onica este cercetat pentru tenativă de omor”, spune un anchetator.

În scurt timp, după ce medicii legiști au concluzionat că este vorba despre o tentativă de omor, agentul de poliție Onica a fost prezentat în fața unui judecător de la Tribunalul Sălaj, cu propunere de arestare preventivă. După dezbateri, Onica a fost arestat pentru 30 de zile.

La audierile de la Parchet, dar și cele din fața instanței de judecată, polițistul agresor a spus că nu își mai aduce aminte nimic din tot ceea ce s-a întâmplat în seara respectivă. În afară că a avut o atitudine cooperantă, a recunoscut totul încă din faza de anchetă, Alin Onica a susținut sus și tare că nu mai știe motivul pentru care și-a bătut colegul, mai mult cu cât era și prieten foarte bun cu acesta.