Cei care au sesizat parchetul sunt chiar şefii agentului Răcan, care au decis să trimită mai departe, plângerea pensionarului Radu Nagy. Într-o adresă care a fost trimisă de IPJ Cluj, pe adresa bătrâmnului de 78 de ani se arată că "întrucât aţi sesizat comiterea unei infracţiuni de purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 Cod Penal, de către poliţişti care sunt organe de cercetare a poliţiei judiciare, plângerea dvs a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj", se arată în respectiva adresa.

Radu Nagy a declarat că după ce a fost agresat de poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Cluj a depus o plângere la IPJ Cluj. "Am fost chemat pentru a da amănunte suplimentare şi mi s-a spus că dacă va fi vorba despre o infracţiune atunci IPJ Cluj va sesiza Parchetul. Acum am ajuns în această situaţie", a spus Nagy.

Bătut în stradă sub ochii soţiei

În data de 8 septembrie, în timp ce se deplasa de la Cluj Napoca spre Dej, pensionarul a fost oprit în trafic de un echipaj al Poliţiei Rutiere Cluj. Sandu Nagy a declarat că a coborât din maşină deoarece din faţă bătea un soare foarte puternic şi că acest fapt l-a nemulţumit pe poliţistul Radu Răcan. În maşină se mai afla, soţia lui Nagy, Claudia Nagy şi o nepoată a celor doi.

După ce a coborât din maşină, pensionarul susţine că a fost bruscat de agenţii Poliţiei Rutiere, care fără niciun motiv au încercat să îl imobilizeze cu cătuşele şi l-au izbit de caroseria maşinii pe care o conducerea. Pentru a aplana conflictul izbucnit din senin a intervenit şi Angela Nagy care le-a spus celor doi agenţi să nu îl mai bruscheze pe soţul ei şi să nu mai tot continue să îi ceară actele deoarece nu le are asupra lui, acestea fiind într-un portmoneu care se află în autoturism. "Îi tot strigau să prezinte actele dar aceste acte erau la mine în mână şi eu le spuneam că sunt la mine. Poliţiştii aveau şcoala lor, şi imi strigau să nu mă implic şi să nu îi împiedic să îşi facă treaba. La faţa locului am primit de la agentul Răcan un cot în gură iar ca şi amendă suma de 6.500 de lei", a declarat şi Angela Nagy.

Radu Nagy şi soţia lui s-au prezentat la Instititul de Medicină Legală din Cluj, unde medicii au emis certificate medico legale care atestă existenţa unor leziuni care necesită două respectiv trei zile de îngrijiri medicale.