Episodul relatat pe Facebook are în prim-plan o patrulare a oamenilor legii în Sectorul 3.

„Abuzuri, desconsiderare, lipsă de politeţe la adresa seniorilor. Până când, domnilor polițiști?

O bună prietenă se află ieri în zona IOR pe o bancă, la orele permise. La capătul băncii, altcineva. Trece o mașină de Poliție, vorbind în megafon să se audă tare pe stradă: «V-au lăsat să ieşiţi să vă plimbaţi, nu să staţi pe bancă la bârfă!» Și că vor fi amendaţi.

Ceilalți au plecat repede, foarte speriați. Polițiștii (inclusiv doamna care vorbea cu atâta lipsă de bună-cuviință la megafon) au coborât s-o ia la ceartă pe doamna de pe bancă, pentru că stă!

Incredibil şi inadmisibil!

Doamna era în orele permise, avea acte, adeverință, tot ce trebuia, legal! Le-a explicat că are o proteză și că i s-a recomandat de medic să meargă câte puțin (pt. recuperare) și să se odihnească pe o bancă, să stea la aer. Și că are dureri și nu poate merge mult.

Cu ce a greşit?

Polițiști (unii) sau hiene? Am uitat: pe trotuarul de vis-a-vis se afla un grup de 8 persoane de etnie romă. Lor NU le-au spus nimic polițiștii! S-au găsit doar cu atâta lipsa de bună-cuviință, să admonesteze niște seniori și să-i amenințe cu amenzi! INCREDIBIL ȘI INADMISIBIL!

SE AUDE, DOMNULE MINISTRU?”, a scris Dr. Monica Pop.

Pe mapamond, numărul persoanelor vindecate după ce s-au infectat cu coronavirusul din China a depășit un milion, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

La nivel global s-a ajuns la 3.220.346 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, iar umărul deceselor a urcat la 228.236.

Astfel, dintre cele 1.228.592 de cazuri închise, 81% dintre bolnavii de COVID-19 s-au vindecat și 19% au murit.

Cea mai afectată ţară, Statele Unite, a raporat un număr de infectați cu coronavirus ce depășeşte un milion (1.064.572). Cel al deceselor a trecut de 60.000.

Marea Britanie a depășit deja Spania la numărul de morți – 26.097 față de 24.275 – și e foarte aproape de bilanțul negru al Italiei – 27.682.

Țara noastră se află pe poziția a 34 în lume, cu cele 12.240 de cazuri. După numărul total al morților (695) România este pe locul 24, dar pe poziția a 35-a ca număr de decese/milion de locuitori.

La numărul de teste, țara noastră este pe locul 68, dar peste țări precum Franța, Grecia, Polonia, Ungaria sau chiar Japonia.