Poliţiştii protestează în Bucureşti

Poliţiştii protestează în Bucureşti

4.000 de reprezentanţi ai Poliţiei Române şi-au anunţat intenţia de a protesta sâmbătă în Capitală.

Protestul poliţiştilor are la bază un şir de nemulţumiri, a căror soluţionare nu s-a găsit, nici după patru luni de negociere cu Ministerul de Interne.

Liviu Butunoi, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, afirmă că în fruntea listei cu revendicări se află, în primul rând, promovarea de urgenţă a proiectului de modificare a legii privind statutul poliţistului.

Altă revendicare este reprezentată de acordarea asistenţei juridice poliţiştilor care se confruntă cu situaţia de a fi trimişi în instanţă pentru faptele privitoare la activitatea lor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul sindicatului din poliţie consideră ca fiind urgentă şi soluţionarea problemei ridicate de orele suplimentare de muncă, peste 300 pe lună, conform aceluiaşi lider sindical, Liviu Butunoi, ore care nu au fost niciodată recuperate de aceştia.

Protestul poliţiştilor se va desfăşura sâmbătă începând cu ora 10:00 în Piaţa George Enescu din Capitală. Începând cu ora 12:00, poliţiştii se vor deplasa într-un marş de protest pe traseul Piaţa Victoriei-Bulevardul Magheru-Bulevardul Lascăr Catargiu, apoi Piaţa Victoriei-Bulevardul Aviatorilor.

(18:09)