Cei trei români reţinuţi, Adrian Bureta, 28 de ani, fratele său, Florin Bureta, 25 de ani, şi Cosmin Aristotel Sulic, 32 de ani, dădeau loviturile în localitățile Enna, Caltanissetta şi Agrigento, din Sicilia.

Cei trei sunt acuzaţi că au spart în jur de 40 de apartamente din localităţile amintite şi, în plus, au comis mai multe furturi de cupru şi motorină, scrie presa italiană citată de gazetaromaneasca.com.

Cei trei au fost porecliţi  „hoţii acrobaţi” pentru că obişnuiau să spargă apartamentele intrând pe geam sau pe balcon indiferent de etajul la care erau. 

Alţi patru români, membri ai găştii respective, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru că i-au ajutat pe cei trei români reţinuţi în special prin oferirea de ponturi.

Sursa amintită precizează că românii acţionau după un scenariu bine stabilit. Sulic şi fraţii Bureta pătrundeau în apartamente şi blocau dinspre interior uşile de acces pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, respectiv de proprietari care se întorc acasă pe neaşteptate.

În plus, unul dintre colaboratorii lor rămânea în permanenţă în afara clădirii pentru a-i avertiza pe hoţi prin telefon în cazul în care persoanele despre care se ştia că sunt proprietarii se întorceau acasă.

 

Te-ar putea interesa și: