Abuz grav la Poliția Constanța. Acuzațiile unui avocat cunoscut

Abuz grav la Poliția Constanța. Acuzațiile unui avocat cunoscut O fetiță de doi ani, bătută de educatoare. Și alți copii au fost amenințați. .Sursa foto Pixabay

Abuz grav la Poliția Constanța. Acuzațiile unui avocat cunoscut. Instanța de judecată le-a dat dreptate victimelor, spre deosebire de primar și de poliția locală.

Polițiștii din Constanța au fost acuzați că au comis un abuz grav. Oamenii legii au ridicat mașina unei persoane în scaun cu rotile din parcarea unui magazin. Ei au considerat că aceasta nu are dreptul să o pună pe locurile pentru persoane cu dizabilități.

Poliția Locală este o instituție aflată în subordinea primarului fiecărei localități, iar Vergil Chițac a considerat că angajații săi n-au grești. Primaul Constanței a mai spus că mașina nu avea documentele cerute prin lege.

Mai mult, comunicatele de presă și declarațiile oficiale de după incident au fost date pentru a le lua apărarea polițiștilor locali. Persoana cu dizabilități a trebuit să plătească apoi 570 de lei pentru a-și recupera mașina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constănțenii au declarat că este în Constanța nu există locuri de parcare și că autoritățile nu fac nimic.

Abuz grav la Poliția Constanța

Poliția Locală Constanța a spus că nu a văzut legitimația de persoană cu dizabilități în parbriz, însă legea nici măcar nu prevede așa ceva.

Polițiștii din Constanța, acuzați că au comis un abuz grav. Nici legea n-ar fi știut-o

Sursa foto Dreamstime

„Un echipaj format din 2 polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un număr de 4 autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil așa cum prevede Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap card/legitimație care să le confere acest drept.

În consecință, 2 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, iar pentru 2 autoturisme s-a dispus măsura tehnico-administrativă de ridicare, inclusiv pentru autoturismul în cauză, în conformitate cu prevederile art. 100 alin. 1 lit. g din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap actualizată, care prevede următoarele:

«parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv». Menționăm că la autoturism nu s-a prezentat conducătorul auto”, a transmis instituția subordonată primarului Vergil Chițac.

Ce spune avocatul Cuculis

Avocatul Adrian Cuculis a declarat că femeia cu dizabilități a câștigat procesul împotriva Poliției Locale Constanța.

În lege nu se prevede afișarea legitimației în parbriz, ci doar deținerea unei legitimații care să ateste dizabilitatea. Afișarea unui asemenea document în parbriz încalcă și protecția datelor personale, respectiv GDPR.

„Mașina era marcată cu semne corespunzătoare, chiar dacă nu era afișată în geam legitimația persoanei cu handicap. Deși polițiștii o văzuseră că este în scaun cu rotile, au refuzat să îi predea mașina, ba chiar au acuzat-o că a fost rău intenționată”, a explicat, pentru Jurnalul, avocatul Cuculis.