Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliţiştii de la Rutieră Constanţa, dotaţi cu maşini Volkswagen
Poliţiştii de la Rutieră Constanţa, dotaţi cu maşini Volkswagen

Poliţiştii de la Rutieră Constanţa, dotaţi cu maşini Volkswagen

O coloană de 10 maşini Volkswagen Polo conduse de poliţişti constănţeni, a străbătut distanţa Bucureşti-Constanţa, cu semnalele luminoase în funcţiune, ajungând în două ore în faţa sediului Serviciului Poliţiei Rutiere din oraş. Noile autoturisme au fost repartizate de MAI, urmând să fie folosite în misiunile rutiere din Constanţa.

Fiecare autoturism valorează 11.946 de euro, cu dotare completă, inclusiv elemente de inscripţionare şi anvelope de iarnă. Vor fi folosite, de mâine, numai în misiuni rutiere  desfăşurate pentru siguranţa participanţilor la trafic. “Avem alte maşini pentru detectarea vitezei, cele existente deja. Poliţia Rutieră Constanţa are, la momentul actual, 87 de poliţişti pe teren şi 22 de maşini. Probabil că o parte din cele vechi şi-au făcut norma de casare, vor fi retrase”,a explicat şeful SPR Constanţa, comisar şef Constantin Dancu.

IPJ Constanţa a primit în acest an 76 de autoturisme. „Pentru cele 19 autoturisme Logan, venite anterior, au fost alocate fonduri suplimentare pentru achiziţionarea de sisteme acustice şi luminoase. Pentru acest moment se asigură necesarul pentru IPJ Constanţa. Bineînţeles că am dori mai multe”, a recunoscut şeful IPJ Constanţa, chestor Bogdan Despescu. Întrebat de EVZ dacă noile autoturisme Volkswagen au sistem electronic care falsifică rezultatul emisiilor de noxe, Bogdan Despescu a răspuns: „Odată ce au primit documentele, gata, nu mai e treaba noastră”.