Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiștii clujeni, bătuți și mușcați de un interlop. Cer pistoale cu electroșocuri
Polițiștii clujeni, bătuți și mușcați de un interlop. Cer pistoale cu electroșocuri

Polițiștii clujeni, bătuți și mușcați de un interlop. Cer pistoale cu electroșocuri

Un caz grav, care arată că polițiștii români sunt slab pregătiți sau nu au curajul de a acționa cu eficiență, a avut loc în această după amiază la Cluj Napoca.

Un polițist a fost mușcat de picior și trântit pe jos de un personaj care este cunoscut al sălilor de noroc din zona Stației CFR Cluj Napoca. Culmea este că un alt polițist este filmat în timp ce merge agale spre mașina poliției pentru a lua cătușele, deși situația impunea somarea și folosirea armamentului din dotare.

Potrivit martorilor, la un moment dat, un echipaj al Poliției Rutiere Cluj a fost solicitat de un trecător să intervină deoarece ar fi fost agresat de personajul recalcitrant.

Pe o filmare se poate vedea cum unul dintre cei doi polițisti merge spre personajul recalcitrant dar este depășit de situație. Al doilea polițist se apropie iar apoi merge spre mașina de poliție de unde revine cu o pereche de cătușe, pe care le agită în mână. În tot acest timp, primul polițist duce o luptă corp la corp cu interlopul încercând să îi aplice o procedură de ștrangulare controlată pentru ca acesta să înceteze atacul. În paralel, cel de-al doilea polițist pare depășit de situație.

Norocul celor doi oameni ai legii a fost cu un angajat al CFR Călători care se afla în pauză și care a intervenit energic ajutând la încătușarea celui în cauză.

Individul în cauză se numește Lăcătuș Adrian, este recidivist, și a fost reținut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.

Polițiștii clujeni spun că legislația în vigoare nu le permite să intervină mai eficient. ”Este momentul în care legislația care reglementează intervenția forțelor de ordine să fie modificată în sensul în care să fie permisă folosirea pistoalelor cu electroșocuri. În SUA, un astfel de caz era imediat rezolvat prin folosirea unui astfel de aparat, după care infractorul era imobilizat rapid”, spune un oficial al IPJ Cluj.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News