Evenimentul Zilei > Social > POLIȚIȘTII au pus TUNURILE pe TAXIMETRIȘTI. CONTROALE la SÂNGE la ÎNCEPUT de AN. Ce NEREGULI au fost DESCOPERITE
POLIȚIȘTII au pus TUNURILE pe TAXIMETRIȘTI. CONTROALE la SÂNGE la ÎNCEPUT de AN. Ce NEREGULI au fost DESCOPERITE

POLIȚIȘTII au pus TUNURILE pe TAXIMETRIȘTI. CONTROALE la SÂNGE la ÎNCEPUT de AN. Ce NEREGULI au fost DESCOPERITE

Conform informațiilor transmise de către Brigada Rutieră București, în ultimele două zile au fost verificate circa 170 de autoturisme utilizate pentru taximetrie și că au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenționale. În urma controalelor au fost identificați doi taximetriști care aveau permisele suspendate.

Sacțiunile contravenționale au atins valoarea de39.000 de lei, fiind aplicate pentru abateri de la normele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice şi activitatea de taximetrie.

În urma verificărilor au fost identificați 17 șoferi care nu aveau autorizaţie taxi valabilă, în cazul acestora a fiind dispusă măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului și plăcuțelor de înmatriculare.

Într-un alt caz, polițiștii au găsit un taximetru dotat cu aparat de taxare ce putea să modifice tariful curselor. În aceasta situație a fost sancționat șoferul cu o amendă în valoare de 5000 lei.