Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiști ieșiți la pensie, dacă puteți. De la 1 august pensiile militare vor fi reduse …
Polițiști ieșiți la pensie, dacă puteți. De la 1 august pensiile militare vor fi reduse …

Polițiști ieșiți la pensie, dacă puteți. De la 1 august pensiile militare vor fi reduse …

Celebrul lider de sindicat din Poliția Română, Dumitru Coarnă a lansat un avertisment dur. Coarnă le spune polițiștilor să iasă la pensie dacă îndeplinesc condițiile, deoarece de la 1 august, Guvernul României vrea să schimbe drastic regula pensionării personalului militar și a polițiștilor.

Dumitru Coarnă a scris pe contul lui de facebook, un mesaj care va fi primit cu mare interes de polițiști. ”Recomand tuturor polițiștilor care îndeplinesc condițiile de pensionare conform legii 223/2015 să depună rapoartele de deschidere și stabilire a dreptului la pensie cel târziu cu data de 31 iulie 2017. ”Pe surse”, prin OUG, în ședința de guvern din săptămâna viitoare, vor modifica legea pensiilor militare de stat, începând cu data de 1 august 2017. Va fi majorată vârsta concomitent cu micșorarea cuantumului pensiei. Fac precizarea că polițiștii și personalul civil din MAI sunt singurii angajați din sistemul public cărora nu li s-au majorat salariile din 2008. Trag concluzia că această putere politică acționează în logica: ”Dacă nu le-am majorat salariile, să le tăiem măcar pensiile”, a scris Coarnă.

În prezent, un polițist sau jandarm, care are o vechime de minim 25 de ani în Ministerul de Interne, și vârsta minimă de 47 de ani, se poate pensiona anticipat cu plata unei pensii speciale care este de 85 la sută din media a șase salarii brute din ultimii cinci ani calendaristici.

În ultimul an, un număr foarte mare de polițiști și jandarmi au ieșit la pensie, lâsând Ministerul de Interne într-o imensă criză de personal și de specialiști.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: