Evenimentul Zilei > Actualitate > Polițiști de frontieră, de la Giurgiu, anchetați pentru luare de mită
Polițiști de frontieră, de la Giurgiu, anchetați pentru luare de mită

Polițiști de frontieră, de la Giurgiu, anchetați pentru luare de mită

Direcția Generală Anticorupție cercetează șapte polițiști de frontieră, de la Giurgiu, suspectați de fapte de corupție. Polițiștii de frontieră ar fi primit mită, în nenumărate rânduri, de la șoferii tirurilor care tranzitau punctul de trecere frontieră Giurgiu.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție Giurgiu împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi au descins, astăzi dimineață, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Rutier, unde au efectuat mai multe percheziții. Potrivit DGA, au pus în executare un număr de șapte mandate de aducere pentru tot atâția agenți de poliție, cu calitatea procesuală de suspect, cercetați sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de corupție.

 

Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că, în perioada ianuarie-mai 2019, agenții de poliție de frontieră au săvârșit infracțiuni de luare de mită. Polițiștii ar fi pretins și primit sume importante de bani de la șoferii autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii unor atribuții de serviciu în referire la efectuarea controlului de frontieră asupra persoanelor și/sau bagajelor (marfa din autovehicule).

 

În unele situații, polițiștii au pretins și primit sume de bani, pentru a închide ochii la contravenții/infracțiuni la regimul de frontieră săvârșite de către conducătorii auto. Suspecții au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, unde în aceste momente sunt audiați, urmând a fi luate măsurile corespunzătoare. .

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: