Un poliţist clujean a fost bătut de un localnic din comuna Frata, care a fost nemulţumit de faptul că agentul a intervenit pentru aplanarea unui conflict. Norocul agentului Dan Lucian Paul a fost că sătenii din Frata au intervenit, sătui de scandalurile provocate de agresor, şi i-au dat acestuia o lecţie pe care nu o va uita foarte repede.

Incidentul a avut loc luni seara, în jurul orei 20.00 la barul din satul Frata, judeţul Cluj. Martorii susţin că agresorul, Valer Moldovan s-a supărat pentru că a fost acuzat de către un alt localnic de furtul telefonului mobil. „În prima fază a fost un conflict între cei din bar iar pentru a fi aplanat a fost chemată Poliţia. La faţa locului, s-a deplasat agentul Dan Lucian Paul, adjunctul şefului de post, care a vrut să intervină numai că a fost luat repede la pumni şi palme de către agresorul Valer Moldovan”, povesteşte un localnic.
Pentru a putea stinge conflictul, agentul a tras două focuri de armă în aer dar nici acest lucru nu l-a liniştit pe Moldovan care a continuat să fie violent. În cele din urmă, doar furia sătenilor care l-au atacat pe agresor a pus capăt scandalului şi l-a scăpat pe agentul de poliţie de la o bătaie şi mai serioasă.

În cursul acestei zile, un echipaj DIAS a fost la Frata şi l-a ridicat pe Valer Moldovan care a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ultraj. Întârzierea cu care au acţionat autorităţile şi-a spus cuvântul şi în acest caz în care au trecut mai bine de 12 ore de la momentul agresiunii şi până la momentul reţinerii lui Valer Moldovan.