Poliţist acuzat de şantaj, prins în flagrant de colegii săi

Un poliţist bucureştean a fost reţinut pentru şantaj, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie primind 4.000 de euro de la un bărbat pe care îl cerceta pentru o faptă comisă cu violenţă pe teritoriul altei ţări.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, Marian Popescu, agent-şef în cadrul Secţiei 20 din Capitală, instrumenta un caz în care doi cetăţeni români s-au bătut pe teritoriul Greciei, la începutul lunii august, unul dintre ei suferind o plagă înjunghiată. Victima a depus o plângere, pretext numai bun pentru poliţistul Secţiei 20 de a-l determina pe agresor, Petre Adrian Ioniţă, să plătească o sumă totală de 10.000 de euro.   Ioniţă a fost ameninţat că, în caz contrar, fapta pentru care era iniţial cercetat, lovire sau alte violenţe, va fi reîncadrată juridic în tentativă de omor. Mai mult, banii primiţi de la agresor urmau să fie împărţiţi între poliţist şi victimă, în baza unui acord prealabil între aceştia. Flagrantul în urma căruia omul legii a fost prins cu o tranşă din suma solicitată, mai exact 4.000 de euro, a fost realizat, joi seară, chiar în sediul Secţiei 20, locul unde a avut loc negocierea dintre victimă şi agresor. Banii pe care agresorul i-a adus drept despăgubiri au fost marcaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Atât victima, cât şi poliţistul au fost reţinuţi chiar în momentul în care primeau banii şi vor fi cercetaţi pentru şantaj de către procurorii bucureşteni. Nu este primul caz în care Secţia 20 din Capitală se află în centrul unui scandal legat de modul în care anchetele sunt conduse de către poliţiştii angajaţi aici. În urmă cu o lună, chestorul Marian Tutilescu, şeful Poliţiei Capitalei, a dispus la această secţie un alt control, în urma căruia a luat mai multe măsuri, printre care şi cercetarea prealabilă a adjunctului aflat la comanda acestei unităţi pentru deficienţe înregistrate în cercetarea cauzelor penale.