Evenimentul Zilei > Justitie > Sindicaliștii din Poliție acuză: salariile de excelență sunt o mită mascată pentru șefi
Sindicaliștii din Poliție acuză: salariile de excelență sunt o mită mascată pentru șefi

Sindicaliștii din Poliție acuză: salariile de excelență sunt o mită mascată pentru șefi

Printr-o adresă transmisă ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, conducerea Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) solicită „eliminarea salariului de excelență, pe care il primesc doar șefii și cei avantajați de aceștia” și nicidecum cei care au merite deosebite în activitatea profesională.

Legat de acest aspect, președintele SNAP, Iulian Surugiu, a declarat, pentru EVZ, că aceste „solde de excelență” reprezintă „o mită mascată acordată șefilor, în special celor din MAI și din aparatul central al Inspectoratului General al Poliției Române”.

„Legea prevede să se dea 5 la sută pentru fiecare unitate, însă acolo sunt cele mai multe persoane care primesc salarii de excelență. În general, șefii de structuri, fie de la inspectoratele județene, fie de la sectoarele Capitalei, își acordă sau acordă preferențial aceste solde de merit care reprezintă 50 la sută din venit, cu șase luni înainte de pensionare, pentru a beneficia de o pensie consistentă”, susține Iulian Surugiu.

Liderul de sindicat susține că șefii decid acordarea acestor salarii de excelență, în baza legii pensiilor militare de stat nr. 223/2015 care permite includerea în valoarea pensiei a unor astfel de sporuri. În acest mod, un chestor poate ajunge la un venit cuprins între 12.000 și 17.000 de lei, în raport cu funcția deținută, sumă cu care se poate pensiona. Asta în timp ce venitul unui agent, după 35 de ani de muncă, este cuprins între 2.500 și 3.400 de lei.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: