Evenimentul Zilei > Politica > Politico.eu: Cine va câștiga alegerile europarlamentare
Politico.eu: Cine va câștiga alegerile europarlamentare

Politico.eu: Cine va câștiga alegerile europarlamentare

Politico.eu a lansat o secțiune specială dedicată alegerilor europarlamentare și a publicat cele mai recente eurobarometre. Sondajul realizat de Politico.eu reprezintă o estimare a scorurilor electorale și are la bază sondajele efectuate în fiecare țară.

Jurnaliștii de la Politico.eu prezintă predicțiile pentru 2019 și prognoza acestora se actualizează în fiecare lună, informează Politico.eu

Conform sondajului, în luna februarie, PSD a urcat la 28,33% (11 mandate), asta în timp ce în precedentul sondaj, partidul era cotat la 25,85% (10 mandate).

PNL este cotat la 21,77 (9 mandate)%, asta în timp ce în precedentul sondaj liberalii erau cotați la 22,53% (8 mandate).

Conform sondajului Politico, ALDE ar obține 10,95% (4 mandate), asta în timp ce în precedentul sondaj partidul era dat la 12,59% ( 4 mandate).

USR și PLUS sunt, deocamdată, măsurate separat, în ciuda faptului că cele două partide au făcut alianță. Astfel, USR ar obține 9,73% ( 4 mandate), în timp ce în precedentul sondaj USR ar fi obținut 10,93 (4 mandate). De asemenea, PLUS este cotat la 5,14% (2 mandate).

Pro România ar obține 7,95% (3 mandate), asta în timp ce în precedentul sondaj oamenii lui Ponta erau la 7,92%. Trebuie precizat faptul că în această perioadă au avut loc mișcări pe scena politică. USR și PLUS au făcut alianță, în timp ce Pro România a făcut o serie de transferuri răsunătoare. Efectele mutărilor se vor vedea, cel mai probabil, în sondajele din luna martie.

Conform sondajului Politico.eu, PMP și UDMR sunt sub pragul electoral și nu ar intra în Parlamentul European. UDMR este creditat cu 4,8%, în timp ce PMP este la 4,51%.