Politicienii UE, „sponsorizați” de bogătași! Acuzațiile au fost aduse fostului premier în timpul procesului privind finanțarea ilicită a Partidului Popular.

Director al Partidului Popular din 1990 până în 2008, apoi trezorierul său până în 2009, Luis Bárcenas este figura cheie în această afacere de corupție.

Jurnaliștii spanioli au dat acestui scandal numele „Fondul B”, după denumirea unui fond care a fost folosit timp de douăzeci de ani.

Politicienii UE, „sponsorizați” de bogătași!

Banii erau obținuți din donațiile oamenilor de afaceri și ar fi fost folosiți, în special, pentru a plăti bonusuri liderilor și colaboratorilor partidului.

„Le-am dat plicul cu banii care le-au revenit”, a mărturisit luni Luis Bárcenas în fața Audierii Naționale, instanța specială care se ocupă de cazuri .


„Vom face Tel Avivul una cu pământul”! De aici începe războiul mondial!


Luis Bárcenas a declarat că printre cei care au beneficiat de astfel de plăți se află, alături de Mariano Rajoy, alte șapte personalități.

E vorba de politicieni care au ocupat poziții de miniștri în guvernele José Maria Aznar (1996-2004) și Rajoy (2011-2018).

Politicienii UE, “sponsorizați” de bogătași! Un nou scandal de corupție în Spania

Potrivit fostului trezorier al partidului, aceste plăți în numerar erau destinate să le permită beneficiarilor să-și mențină  nivelul veniturilor.

„Fondul B” a fost folosit și pentru a le arăta colaboratorilor prețuirea liderilor partidului pentru munca lor.

Deși acuzațiile care i se aduc sunt extrem de grave, Mariano Rajoy va fi scutit de o confruntare directă cu Luis Bárcenas.


Scandal mondial în urma spectacolul demonic. Blasfemia de la San Remo


Asta pentru că judecătorul a respins cererea depusă în acest sens de fostul trezorier al Partidului Popular.

Oricum Bárcenas nu mai are nimic de pierdut.

Este condamnat la 29 de ani de închisoare, pedeapsă pe care deja o ispășește.

Rajoy va fi, însă obligat să depună din nou mârturie, așa cum a făcut și în 2017 în timpul procesului pprivind alt caz gigantic de corupție. e vorba de scandalul cunoscut în Spania sub numele de „Gûrtel”.


Erdogan le caută pricină ayatollahilor! Încă un focar de conflict


Scandalul de atunci a condus la căderea guvernului Rajoy în iunie 2018, după moțiunea de cenzură depusă de actualul premier Sánchez.

Sentința în procesul care se desfășoară la San Fernando de Henares, lângă Madrid este așteptată după luna mai, scrie Le Figaro,