Evenimentul Zilei > Actualitate > Politicienii și milionarii care au arendat România
Politicienii și milionarii care au arendat România

Politicienii și milionarii care au arendat România

După 1989, una dintre cele mai avantajoase afaceri a fost concesionarea terenurilor Ministerului Agriculturii în schimbul unei arende simbolice. „Ingineria” a fost demontată piesă cu piesă de EVZ în 2014

Pe noile „proprietăți”, moșierii primesc și subvenții, scriau Virgil Burlă și Marian Păvălașc, în EVZ, pe data de 20 august 2014. Culiță Tărâță, Ioan Niculae, Ilie Carabulea, Ștefan Poienaru și atotprezentul Dan Voiculescu (foto) când e vorba de afaceri cu statul sunt cei mai importanți afaceriști care au ajuns mari moșieri pe terenurile primite de la Administrația Domeniilor Statului. Mai mult, după ce au concesionat aproape 300.000 de hectare din proprietatea statului, marii moșieri au primit terenurile în arendă în baza unor contracte cu o durată de până la 49 de ani. Practic, pe viață.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.