Evenimentul Zilei > Politica > Politicienii români au trecut la faza pe citate: Firea din Confucius, Grindeanu din Hemingway
Politicienii români au trecut la faza pe citate: Firea din Confucius, Grindeanu din Hemingway

Politicienii români au trecut la faza pe citate: Firea din Confucius, Grindeanu din Hemingway

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a citat azi din Confucius în încercarea de a-l convinge pe Ludovic Orban să finanțeze proiectele promise, în timp ce Sorin Grindeanu s-a folosit de Hemingway în fața PSD-iștilor din Olt.

După faza cu caloriferul în birou, în vremea când mulți bucureșteni sufereau de frig în propriile apartamente, Gabriela Firea a trecut la o nouă etapă, citarea din Confucius, un celebru filozof chinez. Firea s-a supărat că PNL și Guvernul Orban au uitat prea repede de promisiunile făcute, și a început să citeze tot felul de mesaje de genul cine sapă groapa altuia, pică altul în ea. ”Ţineți minte aceste cuvinte: ”înainte să apuci pe calea răzbunării, sapă două morminte”. Ştia Confucius ce știa! Se aplică perfect acum!”, a scris Firea, referindu-se la adversarii săi, care se pregătesc să ia cu ”asalt” scaunul de primar general al Bucureștiului, la alegerile locale din iunie 2020.

„Asta da veste rea pentru români! Unde s-au dus toate promisiunile deșarte? Unde sunt autostrăzile, spitalele, școlile construite? Nu sunt bani pentru nimic, în guvernarea PNL! Nici pentru alocații mărite, nici pentru majorarea punctului de pensie, nici pentru investiții. Se împrumută zilnic Finanțele. Dacă nu au găsit “gaura metaforică în contabilitate”, atunci o fac ei. Să lase ceva în urmă când vor pleca! Avem, însă, bani, mulți, mulți, pentru alegeri: anticipate, două-trei-șapte tururi! Cât mai multe și mai dese, cu atât mai bine, cred ei. Din dorința de a se răzbuna pe noi, sfârșesc prin a se răzbuna pe popor și chiar pe proprii lor colegi! Toate aceste cheltuieli anunțate sunt bani luați de la români și aruncați pe ambiții politice și trufii de moment”, a scris Firea pe Facebook.

La rândul lui, Sorin Grindeanu a anunțat, joi, la Olt, că vrea să revină în PSD, doar dacă cei pătați vor face un pas înapoi. Fostul premier și-a încheiat discursul cu un citat din celebrul scriitor american, Ernest Hemingway, care s-a potrivit ca nuca în perete cu evenimentul la care participa. „Nu e momentul să te gândești la ceea ce nu ai, gândește-te la ceea ce faci cu ceea ce ai”, a rostit Grindeanu în încercarea de a spune că situația din PSD nu e nici bună, dar nici rea. ”Resursa umană la nivelul conducerii PSD a fost slabă, prost pregătită, a pierdut la nivel central atu-ul partidului de profesionişti. Acest lucru se poate redobândi, dacă înţelegem că în fruntea partidului nu mai poţi face echipe de compromis”, a spus fostul premier.