Evenimentul Zilei > International > Politician ANCHETAT pentu ABUZ de putere și folosire NECORESPUNZĂTOARE a fondurilor europene
Politician ANCHETAT pentu ABUZ de putere și folosire NECORESPUNZĂTOARE a fondurilor europene

Politician ANCHETAT pentu ABUZ de putere și folosire NECORESPUNZĂTOARE a fondurilor europene

Franța a început anchetarea preliminară a liderului stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, suspectat de abuz de încredere în gestionarea fondurilor europene.

Franța a început anchetarea preliminară a liderului stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, suspectat de abuz de încredere în gestionarea fondurilor europene, potrivit ziarului Le Parisien, citat de Agerpres.

 

În desfășurare la Paris este o anchetă privind angajările false în care sunt implicaţi numeroşi politicieni din întregul spectru politic, de la partidele ”mainstream” până la membri ai partidului ”Franţa Nesupusă”, al lui Melenchon.

 

Melenchon, lider al grupului în Adunarea Naţională, a fost acuzat că a folosit fonduri europene pentru a plăti personalul partidului atunci când a fost membru al Parlamentului European în perioada 2009-2017, a adăugat sursa citată.

 

Acesta a negat acuzaţiile aduse, subliniind că niciunul dintre asistenţii săi parlamentari nu au avut vreodată vreo răspundere politică pentru Franţa Nesupusă.

 

O investigaţie preliminară a fost lansată pe 22 martie, vizând membri ai partidului Mişcarea Democrată (MoDem), partidul conservator Republicanii şi Partidul Socialist, în baza unor acuzaţii privind utilizarea abuzivă a fondurilor europene.

 

În tabăra extremei drepte, Marine Le Pen, lidera Partidului Frontul Naţional, este deja anchetată pentru abuz de încredere într-un caz separat privind un loc de muncă fictiv.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: