Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > POLITICALLY INCORRECT. Cum a scăpat-o Obama pe Hillary Clinton de pușcărie? Adevărul a ieșit la lumină în Congress-ul american!
POLITICALLY INCORRECT. Cum a scăpat-o Obama pe Hillary Clinton de pușcărie? Adevărul a ieșit la lumină în Congress-ul american!

POLITICALLY INCORRECT. Cum a scăpat-o Obama pe Hillary Clinton de pușcărie? Adevărul a ieșit la lumină în Congress-ul american!

Pe lângă audierile legate de prezumtivele legături dintre echipa de campanie a lui Donald Trump și ruși, în legislativul american au loc și alte discuții. despre care presa globalist-progresistă românească și internațională nu suflă o vorbă.

Și asta deși devăluirile sunt foarte interesante. De pildă, fostul consilier juridic al FBI, Lisa Page, a mărturisit în fața Congress-ului american că Departamentul de Justiție din Administrația Obama a ordonat FBI să nu o acuze pe Hillary Clinton de „neglijență gravă” în ceea ce privește modul de gestionare a informațiilor clasificate.

De scandalul e-mail-urilor a auzit toată lumea în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite. Celor care au uitat despre ce era vorba, le reamintesc pe scurt. În timpul mandatului său de Secretar de Stat al SUA, Hillary Clinton a folosit serverul de e-mail privat al familiei sale pentru comunicări oficiale, deși conturile de e-mail ale Departamentului de Stat erau mult mai sigure, acestea fiind găzduite de serverele federale securizate. FBI, care a examinat serverul familiei Clinton, a găsit peste 100 de e-mailuri care conțin informații clasificate, inclusiv 65 de e-mailuri considerate „Secret” și alte 22 încadrate cu mențiunea „Top Secret”.

Un număr suplimentar de 2093 de e-mailuri care nu au fost marcate ca secrete au fost clasificate retroactiv de către Departamentul de Stat. Deși investigația arată clar ca lumina zilei ce s-a întâmplat, Administrația Obama a ales să o apere pe candidata Partidului Democrat Hillary Clinton. Cel puțin asta reiese din discuțiile purtate în timpul audierilor. Iată pasajul cu pricina: John Ratcliffe (congressman din Texas, Partidul Republican): Dă-mi voie, dacă poți, știu că-ți pun memoria la încercare… Dar când spui despre sfatul primit de la Departament (de Justiție n.r.) lași să se înțeleagă că Departamentul ți-a spus: Nu ai să o acuzi (pe Hillary Clinton n.r.) de neglijență gravă, pentru că noi suntem cei care fac acuzații și noi nu vom… Lisa Page (fost consilier juridic al FBI): Este Corect! John Ratcliffe … nu vom depune plângere” Mai mult, Page a confirmat că membri ai Departamentul de Justiție, condus la acea vreme de procurorul general Loretta Lynch, au avut „mai multe convorbiri” cu privire la acuzația lui Clinton de eglijență gravă, dar „nu au simțit că pot susține o acuzație” împotriva lui Hillary Clinton, după cum spune fostul consilier juridic.

Că realitatea, probată de ancheta FBI, nu a reprezentat pentru Departamentul de Justiție al lui Obama un argument pentru a o pune sub acuzare pe colega de partid a președintelui e un mister mai mare decât Triunghiul Bermudelor. Președintele Trump are o altă explicație, pe care a postat-o pe pagina sa de Twitter: ”Transcrierea declarațiilor făcute de agentul FBI Lisa Page face ca Departamentul de Justiție al lui Obama să arate exact ceea ce a fost (această instituție), o mașinărie stricată și coruptă. Sper că în cele din urmă se va face dreptate. Sunt multe alte lucruri care trebuie să iasă la lumină!”